Як розтягнути светр, який сів після прання?

Як розтягнути светр, який сів після прання?

Що робити, коли светр сів після прання? Це питання турбує чи не кожну модницю. Мабуть, кожна стикалась з такою проблемою у щоденному житті. А способів виправити дану ситуацію не так вже й багато. Не варто засмучуватись, згадуючи улюблену модель светра, яку не вдалось врятувати. Такі помилки є нашим життєвим уроком, який ми допоможемо засвоїти на все життя. Наші стилісти вирішили поділитись порадами та правилами догляду, щоб в майбутньому уникнути даного результату. Тому, ця стаття – своєрідна чарівна палочка для багатьох господинь! Отож, поїхали.

Светр сів після прання – чому так відбувається?

Майже в кожному гардеробі, особливо у зимовий період важко обійтись без затишного та теплого вбрання, а саме светра. Його виготовляють з делікатних тканин, які надійно зберігають тепло. В’язані моделі користуються неабиякою популярністю саме у період морозів і сильних вітрів. Переважно це шерстяні, бавовняні, акрилові, кашемірові светри, які при неправильному догляді можуть зазнати певних деформацій. Давайте розберемо ситуацію, коли светр сів після прання. Чому ж так відбувається? Такий ефект може виникнути внаслідок використання неправильних засобів для прання. Інколи варто забути про звичайний пральний порошок, оскільки він може бути агресивним для того чи іншого типу тканини. Завжди додаткову інформацію Ви можете отримати у консультанта або ж прочитавши детально опис продукту. Також температурні перепади негативно впливають на речі. Експерти радять прати та полоскати в однаковій температурі, щоб уникнути небажаного результату. Більшість жаліються, на те що светр сів після прання у пральній машинці. Пам’ятайте, що для прання варто використовувати ручний або делікатний режим. Взагалі правильний догляд – це запорука довготривалості. Зовнішній вигляд довго залишається у первинному стані, що значно подовжує термін носіння. Тому ретельно вибирайте пральні засоби, враховуючи всі побажання. 

В'язаний светр сірого кольору з високою горловиною в поєднанні зі світлими джинсами
Светр сів після прання – цікаві поради на eButik.com.ua!

Процес розтягування: поради експертів

Неправильний догляд і ефект після нього завжди викликає розчарування. Особливо, коли страждає Ваш улюблений светр. Якщо ж так сталось, що светр сів після прання, варто детально оглянути виріб, щоб розуміти подальші дії. Неможливо врятувати виріб, який зазнав серйозної деформації при якій постраждала в’язка або ж сама тканина. Якщо ж светр сів після прання на один розмір, ситуацію можна врятувати. І це погодьтесь хороші новини! Отож, перша невідкладна допомога чи процес розтягування:

  • холодна вода і кондиціонер для полоскання білизни

Наберіть у миску воду до 30 градусів, розчиніть кондиціонер для полоскання білизни та замочіть річ на 5-10 хвилин. Після цього замотайте виріб у махровий рушник, лише сильно не викручуйте!  Розкладіть на поверхні горизонтально, повністю розправивши всі края. Періодично раз в 20 хвилин тягніть светр в різні боки, проте розподіляйте зусилля рівномірно. Також можна одягнути мокрий одяг на себе, але це не надто комфортний спосіб.

  • окріп

Часто розтягнути річ допомагає використання пару. Тому, якщо у Вас не має парогенератора чи парової праски, можна скористатися каструлею з кип’яченою водою. Над парою варто розтягувати річ до первинного розміру.

  • перекис водню

Даний метод найкраще пасуватиме для розтягнення світлих речей. Він категорично не доречний для кольорового вбрання, тому будьте обережні! Для використання потрібно 45 мл пероксиду водню, який слід розвести в 10 літрах води. Замочувати светр потрібно півгодини, а потім рівномірно розтягувати його на горизонтальній поверхні.

  • оцет

Слід ретельно розмішати столовий оцет в теплій воді, враховуючи пропорції 1:2. Замочити виріб на півгодини, а після поступово розтягувати.

  • кондиціонер для волосся

Використання кондиціонеру для волосся сприяє розм’якшенню і зменшеню волокон, тому процес розтягування буде легшим і швидшим. Для цього варто замочити светр у теплій воді, додавши кондиціонер для волосся. Через кілька хвилин варто розпочати розтягнення.  

Светр сів після прання – правила прання та догляду

Ми вже дізнались, що робити, коли светр сів після прання, тому давайте поговоримо про типи тканини та їх правильний догляд. Акриловий светр має лише один важливий недолік. Після носіння і прання на ньому часто з’являються катишки, які псують зовнішній вигляд виробу. Тому, не забувайте про пом’якшувач для прання. Також уникайте високих температур і використовуйте низькі обороти. Сушити варто горизонтально, за допомогою махрового рушника. Кашемірові светри приємні до тіла та м’які на дотик. Це вказує на натуральний склад тканини, тому уникайте агресивних плямовивідників, відбілювачів і звичайних пральних порошків. Використовуйте гелеві засоби для делікатних тканин. Не прати у температурі вище 30 градусів! Бавовняні светри також рекомендується прати у холодній воді. Білі та кольорові вироби можуть сягати і вищих температурних норм, це все вказано на етикетці самого одягу. Не варто деформувати річ після прання, сильно витискати чи стріпувати. Сушити слід у горизонтальному положенні. Якщо всі вимоги буде враховано, Ваш виріб служитиме Вам довго, зберігаючи при цьому красивий зовнішній вигляд. 

Час для покупок!

У час холодного сезону більшість з нас віддають перевагу онлайн-шопінгу. Це зручні та максимально економні покупки, які можна робити просто не виходячи з дому. Інтернет-магазин eButik.com.ua створений з турботою про кожного. У нас Ви з легкістю знайдете стильне та трендове вбрання у приємних цінах. Ми часто дивуємо покупців щоденними знижками та тематичними акціями. А ще ділимось цікавими порадами на нашому блозі, а саме: як діяти, коли светр сів після прання? Не пропустіть можливості переглянути нову колекцію зимових курток на нашому сайті! Запрошуємо на покупки в eButik.com.ua.

Читайте більше: Жіночі піжами – перегляд найкращих моделей!

Подивіться ще: Короткі зимові куртки – з чим їх носити?