Що робити, аби одяг не електризувався?

Що робити, аби одяг не електризувався?

Вас дратує одяг, який електризується і Ви не знаєте як з ним боротись? Тоді наша стаття допоможе Вам завжди залишатися спокійною і впевненою у собі. Адже електризація одягу з легкістю притягує дрібний ворс, пил, шерсть і волосся. Це спричиняє невимовний дискомфорт і псує не лише зовнішній вигляд, але й настрій. Особливо це стосується елегантних суконь, класичних костюмів і жіночих спідниць. Тому що жінка не лише повинна вміти правильно комбінувати елементи гардеробу, але й правильно за ними доглядати. Отож, розпочинаємо! 

Чому одяг електризується? 

Давайте спочатку розберемо причину наелектризованого одягу. Кожна тканина містить свої заряди. Як відомо з уроків фізики вони бувають позитивними та негативними. Коли матерії з протилежними зарядами взаємодіють між собою, відбувається так звана зустріч, яка провокує протікання струму. Щоб пояснити простіше: коли ми одягаємо одяг різного типу тканин, відбувається електризація одягу. Однак, не все так просто. Існують тканини, котрі електризуються активно, а є ті електризація котрих проходить помірно. Тому, у гардеробі кожного з нас з легкістю можна знайти одяг, який електризується і такий, який не спричиняє жодного дискомфорту. Щоб зрозуміти, який саме одяг електризується варто переглянути склад тканини.

Найперше синтетичні тканини вважають запорукою створення статичної електрики. Адже синтетика містить надзвичайно багатий склад, який характеризується наявністю різних ниток. Під час одягання чи зняття певного одягу ми самотужки провокуємо тертя тканин, що утворює вільні електричні заряди. Якщо ж взяти до уваги лляні чи бавовняні вироби, то вони містять не активні заряди, тому й не пропускають струм. Також існують зовнішні чинники, які впливають на електризацію одягу, а саме: сухе повітря. Коли у кімнаті сухе повітря, не варто дивуватись чому при знятті светру наше волосся піднімається вгору. Враховуючи цей чинник, можна з легкістю запобігти сухості повітря використовуючи сучасні зволожуючі. Вони не лише зменшать електризацію одягу, але й чудово повпливають на Ваше самопочуття і здоров’я.

Спідниця міді голубого кольору в квітковий принт в поєднанні з білим светром з високою горловиною
Електризація одягу – корисні поради на eButik.com.ua!

Електризація одягу: що робити, щоб зменшити електризацію?

Це питання доволі актуальне, особливо у осінній період. Адже саме у цей час ми прагнемо створити затишні та максимально комфортні поєднання, використовуючи різноманітні види тканин. Звичайно, у перехідному сезоні лідирують в’язані та трикотажні вироби з незначним вмістом синтетики, що й провокує небажаний заряд. Отож, давайте переглянемо корисні поради, які зменшать електризацію одягу:

  • Найкращим і найефективнішим помічником є антистатик. Хімічний склад даного спрею не лише зменшує електризацію одягу, але й попереджає її накопичення. У застосуванні він дуже зручний та зрозумілий. Форма спрею допомагає рівномірно розпорошити вміст речовини на будь-яку ділянку одягу. Доведено, що одного розпилення вистачає на цілий день.
  • Якщо ж антистатика не має у Вашому арсеналі по догляду за одягом, а часу обмаль, тоді варто спробувати звичайний лак для волосся або ж лосьйон для тіла. Для зменшення електризації одягу лак розпилюється на тканину, а лосьйон варто нанести на ті ділянки тіла, де відбувається так звана напруга.
  • Також нейтралізувати дію електризації допоможе звичайна вода. Звичайно, її дія не є тривалою і часом не дієвою, проте варто спробувати. Налийте воду в пульверизатор і розпиліть на тканину.
  • Для любителів народних методів боротьби існує ще один варіант, який не лише вплине на електризований одяг, але й розгладить тканину. Додайте до води кілька ложок кондиціонера чи звичайної кухонної солі.
  • Щоб нейтралізувати так зване прилипання сукні чи спідниці до капронових колготок варто провести шматком твердого мила по колготкам або ж по внутрішній стороні виробу.
  • І на кінець, щоб уникнути небажаного заряду, одягайте вбрання, виготовлене лише з натуральних тканин. Це не лише застереже Вас від небажаної електризації, але й зробить Ваш образ стильним і привабливим.

Електризація одягу – домашні лайфхаки!

Крім основних засобів, варто звернути увагу і на догляд. Адже електризація одягу залежить від багатьох умов. Режим прання, пральні засоби та температура води також здатні вплинути на одяг, який електризується. Наступні поради допоможуть значно знизити статистичну напругу та покращити Ваш настрій. Отож, зверніть увагу на вологість у Вашій квартирі. Як ми вже раніше згадували сухе повітря впливає на електризацію, а вологість – її запеклий ворог. У цьому допоможе зволожувач повітря або ж розвішуйте одяг, схильний до електризації у ванній кімнаті після душу. Завдяки вологості Ваші улюблені речі буде врятовано! При пранні варто обирати низькі обороти, а також можна додати кілька ложок харчової соди до прального порошку. Не включайте режим “сушка” у пральній машині, адже даний режим допоможе одягу накопичувати заряди. Якщо ж без цього режиму не обійтись, використовуйте антистатичні серветки. Можна полоскати вбрання у кухонній соді та лимонній кислоті. Такі домашні пом’якшувачі зменшують статистичну напругу та видаляють залишки прального порошку. 

Час для покупок!

Все більше людей обирають шопінг в мережі. Адже це не лише максимально комфортно, але й доступно. Інтернет-магазин одягу eButik.com.ua пропонує багатий асортимент стильного та трендового вбрання за низькими цінами. У нас Ви з легкістю знайдете різноманітні моделі жіночих костюмів, суконь, светрів і кардиганів, які допоможуть створити по-справжньому осінні комбінації. Нова колекція жіночих курток вже чекає на Вас! Обирайте улюблений колір і фасон та насолоджуйтесь стильними покупками, не виходячи з дому. Запрошуємо до eButik.com.ua!

Подивіться також: Велюрові костюми з двох частин на зиму

Перегляньте ще: Жіночі штани – як підібрати до фігури?