Штани кльош — з чим їх носити щоб стильно виглядати?

Штани кльош — з чим їх носити щоб стильно виглядати?

Штани кльош — колись супер модні, пізніше трохи забуті, сьогодні ж вони знову повернулися, щоб бути улюбленцями багатьох. Навколо цієї моди все ще виникає багато суперечок та міфів про те, кому вони підходять та хто їх може носити. Хочеш знати, для кого ці штани та кому вони підходять? Прочитай наш сьогоднішній запис, і все стане ясно!

Коротка історія штанів кльош

Думаєш, що штани кльош були створені в 70-х роках  XX століття? Ти помиляєшся! Ця мода була винайдена ще на початку XIX століття та її носили рядові солдати США. Штани моряків були широкими, але було видно, як нижня частина їх штанин злегка розширювалася до низу в характерну форму. В наші дні саме  такий, а не інший фасон штанини є незвичайним, здається мені, що він просто виконує певну функцію на морі. А саме, якщо моряк вивалиться за борт, то він легко зможе зняти у воді широкі штани, не знімаючи черевики. Щоб вижити без рятувального жилета, моряки вчаться надувати зняті штани як повітряну кулю, яка додасть їм плавучості в очікуванні порятунку. Однак це штани, зшиті зі спеціальної бавовни, що набухає під впливом води та затримує повітря всередині. Штани кльош носили і європейські теслярі, тому що широкі штанини захищали їх ноги та чоботи від тирси.

Модні джинсові штани кльош з магазину ebutik.com.ua
Джинси flare, тобто штани з розкльошеними штанинами – знайдеш їх в магазині ebutik.com.ua

Модні штани кльош проникли в повсякденний гардероб в 60-х роках XX століття, але пік їх популярності припав на 70-і роки. Вони були виразом повстання молодих людей проти світових військових конфліктів, які переросли в рух хіпі. Тоді молодь самостійно переробляла свої звичайні штани на “flare”, розрізаючи низ штанини до колін і вшиваючи в них трикутні клини. Соціальний бунт проти політичних рішень швидко переріс у звичайну моду – в штанах кльош стали ходити актори та зірки естради. У ті часи важко було знайти людину, яка не носила б кльош, тому що в них ходили жінки й чоловіки.

Цікавим є те, що раніше були популярними штани кльош з будь-якої іншої тканини, окрім джинсової – денім зустрічався зрідка. Безперервну моду швидко підхопили врешті-решт виробники одягу, які почали масово їх випускати. Були вони дуже популярні в основному в 90-і роки та увійшли у моду під назвою bootcut або bootleg, а кльош штанини вже був трохи вужчим. Мода ходить кругами!

Для кого штани кльош? Хто в них добре виглядає?

Приблизно у 2006 році штани кльош були витіснені з ринку штанами в обліпку, від яких деякі жінки ні за що не хочуть відмовлятися. Мода на широкі штани, однак, повернулася, тому, можливо, варто дати їм шанс? Дуже часто ви запитуєте нас, як носити штани кльош, тому ми вже пояснюємо. Перш за все, цей тип штанів творить чудеса, коли справа доходить до вирівнення пропорцій фігури. І правда, в такому крою має добрий вигляд практично будь-яка жінка. Штани цього крою відмінно приховають широкі стегна, а також візуально подовжать ноги.Якщо у Тебе великі стегна або проблемні боки, то обирай штани з високою талією, які приховають ці недоліки. Висока посадка також ідеально підходить струнким дівчатам.

Крім того, май на увазі, що цей тип штанів скорочує силует, якщо штанина закінчується вище взуття. Якщо ти хочеш отримати протилежний ефект, то краще обирати штани кльош до самої підлоги, але поєднуй їх з туфлями на підборах так, щоб штанини їх закривали. Такий трюк здорово подовжить Твої ноги та додасть кілька сантиметрів зросту! Штани з розкльошеними штанинами ми також рекомендуємо власницям широких плечей, оскільки характерний фасон цих штанів врівноважать пропорції тіла. Також зверни увагу, що розкльошені штанини також відмінно маскують криві коліна, занадто м’язисті ікри або опухлі щиколотки.

Вельветові штани кльош з магазину ebutik.com.ua забезпечать оригінальний вигляд
Текстильні штани кльош в повсякденних образах справляють враження — доступні в магазині ebutik.com.ua

Образи зі штанами кльош – з чим їх носити?

Думаючи про штани кльош, ми, уявляємо собі джинсові штани і це правильно, тому що в наші дні найбільше шиють їх з деніму. Але це не означає, що інших не існує – також варто звертати увагу на моделі з вельвету, велюру, бавовни або іншого матеріалу. Май на увазі, що джинсові штани кльош подарують Тобі більше можливостей при створенні образів. Тепер ми опишемо для Вас найкращі наряди зі штанами кльош, які ви зможете створити в будь-яку пору року. Навесні й влітку поєднуй їх з сорочками на ґудзиках або блузками з оборками та моделями з квітковим та ацтекським візерунком. Футболка у квіточку або з бахромою, до речі, також належить до моди знаменитих 70-х років. Якщо Вам подобається стиль ретро, то накинь на сорочку джинсову куртку, чим зобразиш моду давніх років. Також звертайте увагу на блузки так званого іспанського крою, які разом зі штанами кльош та черевиками на танкетці додадуть фігурі жіночої сексуальності.

Восени й взимку зі штанами кльош ми носимо вільні светри з в’язкою косиця або водолазки oversize. Це ідеальний повсякденний look, який буде відмінно працювати як на роботі, так і у вільний час. Ви також можете комбінувати штани кльош в трохи елегантнішому стилі, зробивши ставку на жіночий костюм з розкльошеними штанами. До цього також вдалою ідеєю буде одягнути білу сорочку та каблуки. Ти збираєшся одягнути штани кльош на вечірку? Підбери тоді до них футболку з блискітками або леопардовий топ і взуття на платформі.

Чи збираєшся носити штани кльош у цьому сезоні? Або може це вже давно Твої улюблені штани?

 

Читай також: Блуза в квіти – весна must-have?

Дивись також: Ретро сорочка – модне повернення в минуле