Широкі жіночі штани — різні типи та як їх носити

Широкі жіночі штани — різні типи та як їх носити

Минуло вже кілька десятиліть з тих пір, як жінки отримали право носити штани, і цей елемент гардероба відмінно справляється зі своєю задачою. Створюються все нові та нові фасони штанів, модифікуються вже існуючі. Сьогодні дуже модними є широкі жіночі штани, тому варто приділити їм хвилинку уваги та навчитися їх носити.

Які існують види широких жіночих штанів?

Хоча на ринку, безсумнівно, домінантну позицію займають штани в обліпку, моделі з широкими штанинами конкурують з ними все сміливіше. Сьогодні жінки все частіше звертають увагу на широкі жіночі штани, тому що вони запевняють винятковий комфорт та легкість, не віднімаючи при цьому жіночності. Такий фасон штанів відмінно підходить для носіння протягом усього року, незалежно від типу матеріалу, адже існують різні види цього елемента гардероба. Ми впевнені, що іноді ти загадуєшся над питанням, як називаються широкі штани, на які ти власне зараз дивишся, та, яку вони мають офіційну назву. Вже натякаємо! Ось список найпопулярніших штанів з широкими штанинами на сьогодні:

  • Штани palazzo – це довгі жіночі штани з тканини, які щільно прилягають в талії та мають високу посадку. Вони розширюються по всій довжині, від стегон до самого низу штанини. Вони ідеально підходять для теплих місяців, тому що вони зазвичай є легкими та дихаючими. Широкі жіночі штани palazzo раніше називали “шведами”, хоча в той час їх робили в основному з джинсової тканини.
  • Штани culotte – або інакше штани wide leg (англ. широка штанина) або на українській кюлоти. Слово culotte по-французьки означає саме штани, інше значення цього виразу це розвилка, яка може означати дві штанини. Цей фасон є також дуже зручним та характеризується високою посадкою. У той час як штани palazzo однаково широкі по всій довжині, штанини кюлоти поступово розширюються від стегон вниз. Крім того, такі штани зазвичай укорочені та доходять найчастіше до коліна або до середини ікри. Але бувають і довші моделі, хоча багато що залежить і від зросту тієї чи іншої жінки.
  • Штани relaxed fit – тобто вільні штани, що не прилягають до фігури, іноді також звані loose fit. До цього виду штанів найчастіше відносяться джинси, наприклад, типу бойфренд, але не тільки. Все частіше цими термінами називають також широкі штани з тканини, яка відрізняється від джинсової. Такі моделі вільніші навіть на стегнах і не завжди мають високу посадку.
Зручні та стильні штани culotte з магазину ebutik.com.ua
Стильні штани culotte, які поступово розширюються від стегон вниз доступні в магазині ebutik.com.ua

Про які ще модні широкі жіночі штани варто знати?

Окрім вищезгаданих моделей, які безумовно є передовими серед широких штанів, існують також і інші фасони. Серед них широкі спортивні жіночі штани, які гарантують максимальний комфорт протягом дня і зарекомендували себе у міському casual. Ми одягаємо їх для відпочинку, занять спортом або для невимушених прогулянок по місту. Вони ідеально поєднуються з модними кросівками, футболками та спортивними толстовками, що радує шанувальників спортивного стилю одягу. Спортивні костюми з широкими штанинами нагадують стиль 90-х років і хіп-хоп культури, що тоді стрімко розвивалася. Широкі спортивні штани з сильно опущеною ходою носили тоді багато молодих хлопців, а іноді й дівчата.

Все більшою популярністю серед жінок останнім часом користуються широкі жіночі джинсові штани, такі як balloon jeans або вже згадувані boyfriend. Деякі жінки втомилися носити штани в обліпку й постійно підкреслювати свою фігуру, тому вони звертають увагу на вільніші фасони, які гарантують комфорт. Такий комфорт протягом усього дня неможливо оцінити, особливо якщо у Тебе напружений день на роботі, а ввечері ти виходиш з друзями. А саме універсальність — це велика перевага широких джинсів, адже вони відмінно підходять для напівформальних ситуацій, а також в типово повсякденних. Це робить їх придатними для багатьох випадків, тому варто мати їх у своїй колекції.

Навесні та влітку не меншою популярністю користуються також широкі жіночі штани-шаровари, які схожі на аладдинки або гареми. Вони характеризуються дуже широкими, прямо-таки “повітряними” штанинами, зазвичай закінчуються ризинкою, що стягує на щиколотці й заниженим кроком. Найчастіше їх шиють з візерункових і повітряних матеріалів, тому вони відмінно підходять саме для теплих місяців. Штани-шаровари походять з чоловічого гардероба, колись вони застібалися під колінами, сьогодні це просто вільні моделі з резинкою на талії.

Також варто звернути увагу на елегантні широкі штани, найчастіше palazzo, які жінки із задоволенням вибирають для роботи або для вечірніх виходів. Тут також верх над жіночністю бере, однак, шикарний комфорт, який оцінять особливо жінки, які не люблять сукні або спідниці.

Читай також: Жіночий смарт- годинник чи повинен бути у Вас такий

Дивись також: Жіноча сорочка – побачити весняні укладання