Тепла сукня — поєднай взимку модний образ з комфортом!

Тепла сукня — поєднай взимку модний образ з комфортом!

Сукня сьогодні, мабуть, найжіночніший елемент гардеробу, зарезервований зараз виключно для жінок. Але чи завжди було так? Звичайно, що ні! Походження суконь походить від давнини, коли люди покривали себе шматками шкур, щоб захистити тіло від холоду. На щастя, сьогодні в холодні місяці нас рятує тепла сукня модного фасону та пошита з сучасних матеріалів. Однак до цього сукні зазнали безліч трансформацій. Дізнайся про їх цікаву історію та прочитайте наш найновіший пост!

Бурхлива історія сукні

Раніше “сукнею” називали яку-небудь більш менш довгу тканину, що покривала тіло. Сучасну сукню ми визначаємо як цілісний жіночий наряд, що покриває тулуб, а іноді руки та ноги. У будь-яку епоху, починаючи з античності, сукня зображала соціальні настрої, вона також була визначником соціального статусу й навіть … знаряддям тортур!

У давнину їх спочатку носили усі, в тому числі й чоловіки, — це були полотнища шкур тварин, пов’язаних на плечах, які вільно спадали на ноги та нагадували за своєю формою перші теплі сукні. Такий одяг дозволяв вільно пересуватися й захищав від холоду. Пізніше, коли люди змінили свій спосіб життя з кочового на осіле, функція сукні з чисто практичного змінилася на більш декоративну. Пізніше, стародавні люди, використовували для виготовлення суконь єгипетський льон, шерсть, бавовну й китайський шовк, а також прикрашали їх бахромою. В Середньовіччі сукні знову зробили крок назад — вони повинні були покривати усе тіло, тому що відкривати його було гріхом. Сукня тоді складалася з двох шарів – нижнього та верхнього, які накладалися через голову один на інший. Нижня сукня була вбранням для дому, неофіційним, а верхня накладалася на урочисті виходи.

В'язана тепла сукня з магазину ebutik.com.ua
Сукня з в’язкою та високим коміром приємно обволікає силует та красиво виглядає — магазин ebutik.com.ua

Тільки в епоху Відродження сукні нарешті повинні були підкреслювати жіночу фігуру та красу. Жінки все частіше розпускали волосся, а сукні прикрашалися в залежності від соціального статусу парчею, оксамитом, мереживом, вишивкою, а також дорогоцінними каменями. Сукні епохи Відродження мали глибокі квадратні вирізи або круглі вирізи, що закривали шию, які були дуже модними в тодішній Іспанії. Вони також відрізнялися сильно вираженою талією, що розширювалися до низу спідницями.

Тепла сукня не завжди була зручною…

В епоху Бароко та Просвітництва розвиток суконь прийняв досить несподіваних оборотів. При королівських дворах модними були сукні з дуже щільними корсетами та хитромудрими стелажами з дерев’яних рейок, китових кісток або металевих прутів. Їх окружність іноді досягала декількох метрів. Такі конструкції посилено створювали осину талію, але були вони дико незручними й навіть небезпечними для життя та здоров’я. Жінки не могли нормально в них дихати, адже такі сукні спотворювали силует, викликали дегенерацію кісток й деформували легені. У такому вбранні навіть найпростіше заняття доставляло труднощі, але чого не робилося заради красивої зовнішності. Читаючи такі одкровення про розвиток суконь, ми дуже раді, що в сьогоднішньому нашому розпорядженні є, наприклад, тепла трикотажна сукня. Сучасні крої також підкреслюють переваги жіночої фігури, але не коштом комфорту чи власного здоров’я.

Ідеальна тепла сукня на зиму

Розпочнімо тепер огляд наймодніших жіночих суконь на зиму й перевірмо, в чому варто показатися, щоб виглядати стильно. У зимові місяці важливий не тільки модний зовнішній вигляд, але, перш за все, комфорт при носінні та захист від холоду. Тому в цю пору року ми хочемо порекомендувати Вам теплу сукню-светр, яка є дуже зручною та затишною. Варто зробити ставку на обтислу модель міді з в’язаними візерунками або на вільнішу сукню з пишними рукавами до середини ікри. Така тепла сукня-светр ідеально підійде на щодень для образів на роботу або в місто, тому що вона не обмежує рухів. Одягни до неї ботильйони на платформі, міську сумочку, шарф та довге пальто oversize, і отримаєш затишний наряд прямо зараз.

Тепла сукня з капюшоном з магазину ebutik.com.ua
Спортивна сукня з капюшоном — це зручний, теплий та стильний варіант для повсякденного образу — магазин ebutik.com.ua

Дуже модним варіантом для створення образу є тепла сукня-светр з гольфом, яка підкреслює шию, й водночас візуально скорочує її. Наймоднішими є обтислі фасони, які красиво підкреслюють лінію силуету, тому вони відмінно підійдуть для струнких дівчат. До теплих суконь з гольфом обирай ботильйони на підборах й куртки-косухи з екошкіри, а зверху накинь модну зимову куртку. Така сукня дозволить Тобі відчувати себе комфортно на роботі й при виконанні повсякденних справ, тому варто мати її в гардеробі. Гольфи саме переживають другу молодість, тому їх можна побачити як на блузках та і светрах.

Тепла спортивна сукня це справжній must have

Модні зимові наряди Ти також можеш побудувати з теплими спортивними сукнями, які, мабуть, є ще зручнішими ніж в’язані моделі. Фасони, пошиті з м’якого та бавовняного трикотажу, нагадують спортивні толстовки, й це не дивно. Вони асоціюються у нас зі зручним, міським стилем, який повний свободи та простору. У теплих спортивних сукнях часто зустрічається пришитий капюшон та практичні кишені, в яких Ти зігрієш замерзлі руки. Такі моделі відмінно виглядають в поєднанні з ботильйони та високими чобітьми на підборах, а також в дуеті зі спортивним взуттям. Ти будеш виглядати в них молодіжно й невимушено, тому одягай їх в основному на дозвіллі, або якщо Твоя робота допускає таке вбрання. Деякі теплі спортивні сукні мають додаткове утеплення знизу у вигляді приємної мішковини, що робить їх ще приємнішими до тіла. Огорнися в зимові дні й обери модні та зручні повсякденні сукні з магазину ebutik.com.ua, які Ти знайдеш в цікавих кольорах та фасонах.

 

Читай також: Подарунки до 50 злотих – купити онлайн! 

Дивись також: Мода на одяг з велюру – у вас ще є свій модний одяг?