Сукня-сорочка – дізнайся який фасон обрати Тобі

Сукня-сорочка – дізнайся який фасон обрати Тобі

Сукня-сорочка сьогодні є справжньою зіркою casual образів, тому що вона ідеально поєднує в собі комфорт та елегантність. Цей фасон, як і багато інших елементів жіночого гардероба, бере свої початки з чоловічого гардероба та є жіночою варіацією на тему сорочки. Дізнайся, як носити сукні-сорочки на щоденній основі та на різні випадки, щоб розкрити увесь її потенціал!

Як виглядає сукня-сорочка ?

Модна сукня-сорочка, як сама назва говорить, нагадує за своєю формою сорочку, хоча деякі моделі нагадують швидше блузки. Класична сукня-сорочка має прямий фасон, застібається на ґудзики, має комір, манжети, як у сорочки, і зазвичай пояс на талії. Зустріти можна моделі різної довжини й з різним типом рукавів. Сучасна мода, однак, пропонує безліч варіацій на тему суконь-сорочок, тому не кожна модель завжди має одні й ті ж характеристики. Бувають сукні-сорочки без ґудзиків або тільки з декількома ґудзиками, крім того, не всі сукні-сорочки також мають комір або класичні манжети. Багато що сьогодні залежить від витонченості виробників, які прагнуть запропонувати жінкам якомога більше різноманітних фасонів. Останнім часом модними особливо є вільніші крої, але це не означає, що ми не знайдемо тих більш приталених фасонів.

Сукня-сорочка поєднує в собі комфорт та елегантність - магазин ebutik.com.ua
Сукні-сорочки у візерунки відмінно підійдуть для щоденних образів – знайдеш їх в магазині ebutik.com.ua

А чи знаєш, як винайшли вільну сукню-сорочку? З народженням цього крою пов’язана деяка легенда з Коко Шанель в головній ролі. Кажуть, одного разу знаменита дизайнерка відчула себе недоречно одягненою, спостерігаючи за кінними перегонами. Тому вона попросила одного з чоловіків позичити їй сорочку, яку вона одягла і підв’язала ременем на талії. Своїм вбранням вона викликала фурор серед присутніх та одночасно завоювала визнання багатьох жінок!

До якої фігури підійде сукня-сорочка?

Фасон сукні-сорочки є надзвичайно універсальним, тому його можуть носити жінки будь-якого віку. Достатньо лише правильно підібрати модель до своєї фігури, щоб підкреслити її переваги та приховати недоліки. Спортивна сукня-сорочка ідеально підійде для щоденних та молодіжних нарядів, проте зрілим жінкам варто обирати класичні однотонні моделі, які будуть пасувати до кольору обличчя. Якщо ми хочемо, щоб сукня-сорочка міді зробила нас оптично худішими, то варто зробити ставку на легко обтислу, приталену модель. При видимій надмірній вазі варто відмовитися від вільних суконь в стилі oversize, тому що таким чином ви тільки додасте собі зайвих кілограмів. Для фігури з округлими формами варто зробити ставку на моделі жіночного крою, з розкльошеним подолом та досить глибоким V-подібним вирізом. Правильна довжина сукні також важлива. Якщо ти маєш видатні стегна, то в такому разі краще відмовитися від коротких моделей, які підійдуть власницям довгих та струнких ніг. При цьому зроби ставку на супер модну довжину міді або до колін, яка приховає недоліки фігури та додасть фігурі легкості.

Приталена сукня-сорочка з поясом підкреслить переваги Твоєї фігури- магазин ebutik.com.ua
Ідеальний літній образ створиш за допомогою сукні-сорочки з поясом – доступна в магазині ebutik.com.ua

З чим носити сукню-сорочку?

Сукня з ґудзиками спереду відмінно підходить для повсякденного спортивного стилю, крім того, можна її носити з оголеними ногами або зі штанами. Для всіляких повсякденних нарядів ідеально підійдуть моделі з імітацією джинсової тканини, але й не тільки. Відмінним доповненням до такого наряду будуть, безумовно, кросівки типу slip-on або спортивне взуття, а також велика сумка або рюкзак. Такий наряд ідеально підійде для поїздки в місто на шопінг або для зустрічі з друзями, а іноді також підійде й для роботи. Повітряна сукня-сорочка з віскози або аналогічного матеріалу ідеально підійде як модний пляжний наряд! Потім підбери до неї шльопанці або сандалі та плетену сумку, а під низ одягни купальник. Для літа фантастичним доповненням до сукні-сорочки буде також солом’яний капелюх, а восени – звичайний. Зверни увагу, що в теплу погоду ця сукня відмінно справляється зі стилізацією сама по собі — досить підібрати до неї взуття та сумку, можливо аксесуари й готово!

У більш прохолодну погоду наряди з сукнею-сорочкою створюються таким чином, що ми закриваємо ноги, а зверху накидаємо куртку. Вільніша модель до коліна повністю виконує функцію туніки, тому одягти під неї легінси або колготки, зав’яжи на талії ременем та взуй ботильйони або чоботи на підборах. На верх зроби ставку на куртку-косуху або джинсову модель, також пасуватиме пальто. Для вечірки або вечора в пабі заміни легінси на вінілові штани, а чоботи на підбори або туфлі-човники. У холодну пору року сукні-сорочки міді найкраще виглядать в супроводі довгих кардиганів або м’яких в’язаних накидок. Якщо Ти хочеш виглядати елегантніше, то одягай з ними короткі класичні жакети в стилі Chanel.

 

Читай також: Жіночі штани – що зараз модно?

Дивись також: Сукня для весни – ознайомся з тенденціями цього року