Святкові образи в клітинку – тренд повертається!

Святкові образи в клітинку – тренд повертається!

Усі ми з нетерпінням чекаємо зимових свят, аби відчути цю неймовірно затишну, чарівну та сімейну атмосферу. Не можна не сказати й про те, що цей особливий настрій нам також допомагають створити новорічні прикраси, декор та одяг. Тому, святкові образи в клітинку – це те, що точно варто спробувати! Традиційна клітинка так і випромінює затишок та тепло. Хочеш відчути це на собі? Читай далі!

Клітинка – історія одного принта

Можна з впевненістю сказати те, що святкові образи в клітинку користуються неймовірною популярністю. А чи усі знають історію цього принта? Найпопулярніша картата тканина має декілька назв – шотландська клітинка, або ж тартан. Цікавим є той факт, що протягом довгого періоду часу, багато хто вірив в те, що саме стародавні кельти – предки сучасних шотландців, придумали даний візерунок ще у 3 столітті до н.е. А все тому, що вони любили закутуватися у картаті пледи, які служили їм таком верхнім одягом. Проте згодом така накидка почала заважати ріж час роботи. Тому було прийнято рішення відрізати верхню частину та залишити тільки нижню. Саме ця нижня частина і стала їх традиційним предметом одягу. Зауважати також варто те, що картатий плед був верхнім одягом і у кельтських жінок. Але на відміну від чоловіків, вони не стали його вкорочувати.  

Згодом історики також довели, що полотна в клітинку ткали не тільки горяни. І навіть сьогодні, у різних частинах світу знаходять зразки картатої тканини. Деякі з нх датовані навіть 3000 роком до н.е. Достеменно відомо також те, що одяг з яскравим картатим принтом носили і у Стародавньому Китаї. Археологам вдалось виявити такий текстиль при розкопках в долині річки Тарім. Існують свідчення, що одяг пошитий з тканини з геометричним принтом носили й японські самураї. Таким чином, можна зробити висновок, що картату тканину у різний час виготовляли практично у кожному куточку планеті і не тільки в Шотландії. Проте тільки в ній вона набула культового значення і стала символом клану. 

Костюм зі спідницею – ідеальний святковий образ в клітинку!

Не знаєш, що одягнути? Святкові образи в клітинку приходять на допомогу! Чудовою ідею для всіх, хто ще не визначився з нарядом стане комплект в клітинку зі спідницею. Такий наряд це чудова ідея, адже тут уже все готово і не треба нічого придумувати. Єдине про що варто подбати це аксесуари та взуття. Так наприклад, якщо Твій вибір впав на костюм з короткою спідницею, то ефектним рішенням будет доповнити такий образ высокими ботильонами. А найкраще лаковими! Крім цього, якщо Ти святкуватимеш наприклад у ресторані, відмінним вибор стануть також блискучі або лакові туфлі-човники. Образ допоможе доповнити нарядний клатч чи маленька сумочка на плече. Також не забудь й про верхній одяг. У цьому випадку ідеальним вибором стане пряме пальто оверсайз чи пальто чоловічого крою.

Темно-бежева жіноча спідниця довжини міні
Стильна спідниця в клітинку як ніщо краще допоможе створити справжню святкову атмосферу! Цю та інші моделі знайдеш в ebutik.com.ua!

Cвяткові образи в клітинку зі штанами чи спідницею

Полюбляєш комфорт, зручність та практичність? Тоді святкові образи в клітинку зі штанами – це саме те, що Тобі потрібно! А для тих, хто бажає продемонструвати красу ніжок варто звернути увагу на картаті спідниці. Головне на що варто звернути це те, що найкраще обирати штани та спідниці з високою талією. Тоді Ти зможеш як эфектно заправити красиву блузку в них, так і одягнути красивий укорочений топ. Аби додати такому образу родзинки, варто також звернути увагу саме на яскравий картатий принт. Ідеальні поєднання – червоно-чорний, червоно-білий, червно-зелений, червоно-синій. 

До того ж Тобі точно знадобиться стильна та нарядна блузка. Ми рекомендуємо звернути увагу на такі матеріали як – шифон, шовк, атлас, гіпюр або ж оксамит. А, якщо говорити про моделі, то на свята однозначним лідером є блузки з відкритою спиною. І головна їх перевага в тому, що вони як ніщо найкраще допоможуть в створенні розкішного та ефектного образу. Тому, можеш бути впевненою у тому, що без уваги та комплементів Ти точно не залишишся! Окрім цього відмінним вибором стануть такі варіанти – блузки з воланами, блузки з паєтками, блузки з мереживом. 

Піжама в клітинку – створи свою святкову піжамну вечірку!

Варто зауважити те, що зимові свята у багатьох асоціюються саме з домівкою, родиною і затишком.  До того ж не усі мають сили в кінці року на шумні вечірки. Тому, якщо Ти в пошуках святкових образів в клітинку для дому, то чому б не звернути увагу на стильну піжаму? Окрім цього, піжами – це також чудова ідея для домашньої вечірки. І так, на що варто звернути увагу? Така піжама однозначно має бути не тільки красива, але й зручна. У першу чергу найкращим варіантом однозначно стане комплект в клітинку зі штанами та сорочкою. Ти можеш бути впевненою в тому, що в ній Ти будеш відчувати себе такою ж привабливою як і в розкішній сукні. Не забудь такой про зачіску і макіяж. Образ допоможуть доповнити красиві капці – пухнасті, з хутром чи блискучі. Окрім цього, увагу варто звернути на подовжені атласні сорочки у клітинку, красиві халати та комплекти з шортиками. 

 

Читай також: ДОВГІ ПУХОВІ КУРТКИ НА ЗИМУ – ЯК ВИБРАТИ ІДЕАЛЬНУ МОДЕЛЬ?

Тебе також може зацікавити: ЖЕНСКОЕ ПАЛЬТО ОВЕРСАЙЗ — КАКОМУ ТИПУ ФИГУРЫ ПОДХОДИТ?