Ретро-сорочка — модне повернення у минулі тренди

Ретро-сорочка — модне повернення у минулі тренди

Мода на ретро увійшла до багатьох сфер, в тому числі й до жіночого гардероба. Багато жінок люблять романтичні посилання у минуле й проявляють це через свої сентиментальні наряди. Чи Ти знаєш взагалі, що означає “ретро” й звідки походить ця течія? Ми пояснимо це Вам у сьогоднішньому пості, героїнею якого є ретро-сорочка, й покажемо Вам кілька образів, які Ви зможете створити за її допомогою.

Чи є ретро-сорочка також вінтажною?

Щоб краще зрозуміти поняття ретро-моди, давайте спочатку розглянемо саме значення цього слова. Походить воно від латинського префікса retro, який буквально перекладається як “назад” або “в минулому”. Ви, звичайно, також чули твердження “ретроспектива”, тобто спогад про минулі події, яке часто з’являється у фільмах та книгах. Що стосується моди, то стиль ретро ми визначаємо просто як повернення минулих тенденцій, які були в моді в колишні роки. Головне в ньому якраз те, що носіння нібито немодного вже сьогодні одягу стало знову своєчасним! Не відстаєте? Тут ще варто пояснити різницю між retro та vintage, які часто помилково використовуються взаємозамінно. Наприклад, вінтажна сорочка — це річ оригінальна, створена в минулому в стилі, що зображує свою епоху. Сьогодні ми знаходимо їх тільки в спеціалізованих магазинах уживаного одягу або у приватних колекціонерів. З іншого боку, ретро-сорочка (або можливо сорочка у вінтажному стилі) – це одяг, пошитий в наші дні, що поєднує сучасний стиль зі стилем минулих десятиліть.

Сучасний одяг та образи в ретро стилі відносяться до різних періодів в історії. Це найчастіше окремі десятиліття XX століття, тобто 20-і роки, 30-і, 50-і, й так далі. Все також залежить від того, про який одяг йде мова, тому що елегантна ретро-сорочка черпає натхнення з іншого десятиліття, ніж, наприклад, повсякденні штани кльош. Горошок, жабо, буфи, тобто широкі плечі, в сучасному одязі знайдеш безліч елементів та фасонів, що відносяться до давнього стилю одягання. Якщо Ти не хочете виглядати привидом взятим з костюмованого фільму,то навчись створювати ретро-образи.

Біла ретро-сорочка з магазину ebutik.com.ua
Ретро-образ з джинсами mom fit та сорочкою з оборками з магазину ebutik.com.ua

Як виглядає жіноча ретро-сорочка?

Гаразд, тепер зосередьмося на головній героїні цього порадника, котрою є жіноча ретро-сорочка. На вступі маленька цікавинка, про яку, можливо, деякі з Вас не знали. А саме — сорочки походять з класичного чоловічого одягу, але колись використовувалися як спідня білизна як чоловіками, так і жінками. Сьогодні виробляються як чоловічі, так і жіночі сорочки, але традиціоналісти, почувши слово “сорочка”, приписують цей одяг виключно чоловікам.

Довгий вступ у нас вийшов, але повертаємося до наших ретро-сорочок та їх характеристик. Як власне вони виглядають? Як їх розпізнати серед натовпу інших фасонів? Це просто – легко розрізниш їх, звертаючи увагу на деталі у вигляді прикрас. Нині серед жінок найбільш популярними є однотонні білі ретро-сорочки з різноманітними аксесуарами, але сміливо вибирайте й інші кольори. Це може бути, наприклад, модель із зав’язаною під шию контрастною стрічкою або сорочка з бантом або воланами на рукавах або на декольте. Будь-який образ також придбає вінтажного духу, якщо Ти даси шанс візерунковим ретро-сорочкам з великими квітами або горошками. На дану мить також рекомендуємо ретро-сорочки з буфами на рукавах, короткі, моделі в смужку або клітку та сорочки з жабо.

Модні образи з ретро-сорочками

Якщо Тобі хочеться створити модний образ з ретро-сорочкою, то пам’ятай, що в цьому питанні головне це помірність. Як я вже згадувала раніше, при створенні вінтажного наряду легко перебільшити, а звідси вже близько й до модної невдачі. Тому, створюючи образ з ретро-сорочкою, переконайся, що в тому, що вона буде головним акцентом всього наряду. Успішний старомодний образ вміло поєднує в собі не більше двох елементів, що належать до тенденцій минулого. Це може бути сумочка, зачіска, взуття або нижня або верхня частина гардероба, тоді Ти швидше досягнеш бажаного ефекту. Звичайно, це не означає, що retro total look є забороненим, але перед таким сміливим кроком варто спочатку трохи потренуватися.

Ретро-сорочка з зав'язками з магазину ebutik.com.ua
Стильний образ з сорочкою в стилі ретро та зав’язками на декольте – магазин ebutik.com.ua

Отже, як створювати повсякденні образи з ретро-сорочками в головній ролі, щоб виглядати феноменально ? У нас є кілька пропозицій для Тебе, які вкажуть правильний напрямок. Як що до того, щоб надихнутися 70-ми роками й обрати візерункову сорочку з великим коміром й штани кюлоти? До цього можна додати човники з подовженим загостреним носом або надмірно широкі сонцезахисні окуляри a’la котячі очі. Раніше жінки навіть на прогулянку одягалися ошатно, тому не бійся шикарних комплектів. Наприклад, знайди сорочку з жабо, буфами або бантом, прив’язаним до шиї, і поєднай її з прямими штанами з високою талією. Якщо Ти віддаєш перевагу чомусь більш повсякденному, то обери ретро-сорочку, що імітує джинсову тканину, й додай до неї вільніші джинси mom fit. Також збери волосся знизу червоною банданою і зав’яжіть її на маківці в грайливий вузол. Такий акцент ще більше підкреслить ретро-атмосферу Твого стилю!

У теплі місяці стане в пригоді біла ретро-сорочка з вшитими воланами на рукавах або на декольте, а також моделі з буфами. У спекотну погоду також відмінно підійдуть лляні або бавовняні сорочки без рукавів з коміром. Поєднуй їх з джинсовими шортами з потертими штанинами й високою талією та короткими спідницями. Скажіть ретро-сорочкам навесні рішуче “так” і одягайте їх якомога частіше, особливо у вільний час.

 

Читай також: Джинсові штани на зиму – вибираємо кращих мод 

Дивись також: Утеплені толстовки – огляд цікавих моделей