Піджак oversize – неохайна сучасна елегантність

Піджак oversize – неохайна сучасна елегантність

Чи можеш сьогодні уявити ситуацію, коли Ти не можеш одягнутися так, як хочеш, тому що це суперечить прийнятим нормам? Ми теж, але раніше це було в порядку речей! Коли жінка носила предмети одягу, признані чоловічими, вона викликала скандал та обурення, а також наражала себе остракізму. На щастя, завдяки деяким сміливим особистостям, сьогодні жіночий піджак oversize нікого більше не дивує та не шокує.

Як з’явився жіночий піджак?

Піджак — це елегантна верхня частина костюма, який колись був символом тільки чоловічого гардероба. Піджаки з’явилися на початку XIX століття, й тоді їх носили моряки та робітники. Пізніше піджак еволюціонував й став елементом елегантного чоловічого костюма, яким ми його знаємо сьогодні. Завдяки рішучості й старанням жінок він нарешті проник й до жіночого гардероба, але дорога ця була довгою та горбистою. У 1870 році актриса Сара Бернхардт із задоволенням одягала одяг свого партнера як на щодень, так і на офіційні заходи. У часи, коли вона жила, це був дуже сміливий крок, тому що носіння чоловічого костюма жінками було чимсь немислимим. Сміливе ставлення таких жінок, як Бернхардт, змусило наступні покоління жінок боротися за рівні права для обох статей.

Довгий піджак oversize з магазину ebutik.com.ua
Піджак oversize на один ґудзик з магазину ebutik.com.ua відмінно доповнить повсякденний образ

У 1903 році була створена британська організація, що об’єднувала суфражисток, що боролися за права жінок, й таким чином почалася перша хвиля фемінізму. Жінки боролися не тільки за привілеї, пов’язані з виборчими правами або рівні професійні можливості, а й за зручний жіночий одяг. Суфражистки для маршів й протестів одягали довші піджаки oversize й характерні, звужені до низу спідниці. Таким чином, був створений перший жіночий костюм, який надихнув Коко Шанель на створення в 1914 році костюма з курткою, оздобленої хутром, й спідницею до щиколотки. Відтоді жіночий костюм протягом наступних десятиліть поступово набирав популярності серед жінок з усіх верств суспільства. Популяризований зірками шоу-бізнесу, знаменитими дизайнерами й діловими та політичними жінками, він міцно утвердився у своїх позиціях. Сьогодні в асортименті магазинів жіночих піджаків вистачає, на вибір є багато різних моделей, але зараз найпопулярнішим є довгий піджак oversize.

Модний піджак oversize – який обрати?

Жіночий піджак oversize відмінно підійде не тільки для урочистих заходів, але й для повсякденного використання. На додаток, Тобі зовсім не обов’язково підбирати до нього штани або спідницю для комплекту, якщо хочеш модно виглядати. Ця модель характеризується довгим й вільним кроєм, й у цьому вся його суть, щоб виглядати великим. Наймодніші піджаки oversize майбутнього сезону — це ті, що витримані в кольорах землі, тобто в коричневому, бежевому, приглушеному зеленому й блідо-жовтому кольорах. Таким чином, справжнім must have цього року є також бежевий піджак oversize, який шалено універсальний та, звичайно ж, ніколи не вийде з моди. Навесні також зроби ставку на французький стиль, тобто на моделі в білих, кремових й екрю кольорах. Для найближчих теплих місяців чудовим вибором буде картатий піджак oversize, що належить до класичного ретро-стилю, що останнім часом є дуже модним. Тут вибір колірної гами практично необмежений, тому що відмінно підійдуть як кольори землі, так і поєднання сірості з пастельними.

Що ще? Якщо полюбляєш capsule wardrobe й захоплює Тебе французький стиль одягу, то обов’язково зроби ставку на чорний піджак oversize. Така модель, як і вищезгадана бежева, є ультра класичною й універсальною, тому вона завжди буде в моді. Класно виглядають комплекти з чорними не застібнутими піджаками, чорними штанами й з білою футболкою та чорними підборами. Білий та чорний total look доповни червоною сумочкою або хустинкою. Крім того, в цьому сезоні також варто дати шанс двобортним піджакам oversize, які мають два ряди ґудзиків, що ще сильніше підкреслює вільний крій. Такий вид верхнього одягу також є більш casual, ніж трошки формальніші піджаки, що мають один ряд ґудзиків. Змішуй між собою, не турбуючись усі вищезгадані тенденції, та загарантуєш собі цікавий look на увесь рік. Вільний піджак oversize подарує Тобі безтурботний й “недбалий” вигляд, який ідеально підходить для міста.

Піджак в клітинку oversize з магазину ebutik.com.ua
Картатий total look з двубортним піджаком та штанами – магазин ebutik.com.ua

Піджак oversize в модних образах

З чим носити піджаки oversize, щоб виглядати стильно? Колись була поширена думка, що для широкого верху обов’язково повинен бути обтислий низ, щоб не порушувати пропорції фігури. На мій погляд, сьогодні є це таким середньо актуальним, тому що в мережі можна знайти повно фотографій в образах з піджаками oversize в поєднанні з вільними довгими спідницями або штанами з широкими штанинами. Й більшість з них виглядають дійсно фантастично, так чому б не спробувати? Цей верхній одяг також сенсаційно виглядає в поєднанні з cycle shorts, тобто обтислими легінсами-шортами до коліна, що нагадують шорти велосипедиста. Модний піджак oversize також відмінно виглядає з джинсами бойфрендами з дірками або штанами в обліпку. Також непоганою ідеєю будуть завужені штани з високою талією й спідниці-олівець будь-якої довжини. Не для того суфражистки колись боролися за зручний жіночий наряд, щоб сьогодні поєднувати вільні піджаки з сукнею, але, звичайно, в коктейльному варіанті можна сміливо одягати такі з маленькою чорною сукнею та підборами.

З жіночими піджаками oversize образи завжди будуть цікавими й наповненими  безтурботним шиком. Якщо у Тебе з’явилося бажання мати такий елемент гардероба, то переглянь останню колекцію жіночих піджаків в магазині ebutik.com.ua.

 

Читай також: В’язані сукні – ознайомтеся з модними модами на зиму 

Дивись ткож: Двостороння зимова куртка – ми не боїмося зими!