Пальто в гусячу лапку — перевір з чим його носити

Пальто в гусячу лапку — перевір з чим його носити

Гусячі лапки, собачий зуб – цей культовий візерунок має багато назв та, безумовно, належить до класики одягу. Його часто можна зустріти на одязі, але тільки на деяких елементах гардероба – найчастіше на піджаках, елегантних штанах або верхньому одязі. Найбільше враження справляє, однак, пальто в гусячу лапку, тому сьогодні ми покажемо Вам, як його носити навесні та восени.

Звідки взявся візерунок в гусячу лапку?

Візерунок в гусячу лапку має різні назви в залежності від країни та від візуальних асоціацій тієї чи іншої нації. В Польщі його називають пепітка, що походить від іспанського виразу pepita, що означає кісточка. З іншого боку в Англії, він зустрічається під поняттям houndstooth, що означає собачий зуб. Своєю чергою, французи називають його pied-de-poule, що означає куряча лапка. Візерунок гусячі лапки виглядає як перекошена решітка з характерними додатковими зазублинами.

Історія гусячих лапок сягає III століття н.е., коли на території сучасної Скандинавії з’явилися матеріали, зіткані в темно-світлу, перекошену клітку. Найближчий візерунок до нинішньої форми гусячих лапок походить з XVII століття від шотландських твідових пледів. Це були вовняні ковдри, в яких пастухи перевозили ягнят або вкривали їх. Таким чином, одяг в гусячу лапку повільно входив в повсякденний гардероб, і в XIX столітті ними зацікавилися і люди з вищого суспільства. Однак, це був одяг, призначений для неформальних випадків. Гусячу лапку в салони ввів валлійський Принц Чарльз, який носив костюми у твідову клітку, тим самим посилаючись на національні традиції. Сьогодні таке вбрання є одним з основних відмінностей британського стилю одягу.

Модне пальто у візерунок стане зіркою усього образу - магазин ebutik.com.ua
Пальто в клітинку та гусячу лапку відмінно доповнить повсякденний образ – магазин ebutik.com.ua

Бум на одяг з візерунком в гусячі лапки у світі почався у 20-х роках і тривав до 50-х років XX століття. Візерунок чорно-білої перекошеної решітки почав асоціюватися з розкішшю та елегантністю завдяки Коко Шанель, яка особливо любила його. Гусячі лапки з’явилися не тільки на одязі, але і на інших текстилях. Вони були настільки популярними, що в 1947 році Крістіан Діор розробив упаковування з візерунком в собачий зуб для своїх перших парфумів. У 60-і рр. американський модельєр 20-го століття Джеффрі Бін вирішив трохи освіжити гусячі лапки та надав їм нових кольорів. Сьогодні гусячі лапки все частіше повертаються на подіуми в нових колекцій найвідоміших дизайнерів, в тому числі Олександра Макквіна, або Gucci. Хоча ми часто бачимо їх на костюмах та сукнях, ми вважаємо, що найбільше враження вони справляють на модних жіночих пальтах.

Як носити пальто в гусячу лапку?

Якщо Ти мрієш про візерункове жіноче пальто на весну, то зробити ставку на модель в гусячу лапку! Ти завжди будеш мати в ньому приголомшливий вигляд. Окрім цього, воно буде працювати в формальних та повсякденних нарядах, тому що він є дуже універсальним. Це додасть неймовірного шику офіційному діловому костюму й типовим міським образам. Жіноче пальто в гусячу лапку найчастіше зустрічається в традиційних чорно-білих тонах, але в магазині eButik.com.ua ви також знайдете й інші колірні поєднання. Дуже цікаво виглядає хоча б дует чорного з карамельно-коричневим, червоним, пляшково-зеленим або з волошковим.

А як носити пальто в гусячу лапку, щоб мати неперевершений вигляд? По-перше, великим заблудженням є те, що гусячу лапку не можна поєднувати з іншими візерунками, навпаки. Але для початку почнемо з основ, тобто найбезпечніших та не складних поєднань виразного візерунка з однотонним одягом. У повсякденному образі поєднай пальто в гусячу лапку з однотонною кремовою блузкою з високим коміром, синіми джинсами, чорними шпильками та чорною сумочкою через плече. Завдяки цьому ти отримаєш позачасовий, але також консервативний наряд, яким ти, звичайно, не зробиш модного промаху. Такий образ підійде як для повсякденної роботи, так і для вечірньої зустрічі з друзями. А як найкраще поєднувати гусячу лапку з іншими візерунками? Важливо дотримуватися послідовної кольорової палітри. Обери чорно-біле пальто в клітку або ялинку, а під низ одягти чорно-білу сукню в клітинку або також гусячу лапку. Доповни образ хусткою в клітинку, червоними черевиками й червоним шкіряним поясом на талії для прориву монохромної колірної гами.

Класичне чорно-біле пальто в клітинку та з поясом - магазин ebutik.com.ua
Створи стильний та позачасовий образ за допомогою трендового чорно-білого пальта в клітинку — доступні в магазині ebutik.com.ua

Модне пальто в чорно-білу гусячу лапку виглядає круто, а також поєднується з чорною базою. Поєднай його, наприклад, з тонкою чорною водолазкою та чорною спідницею-олівець зі штучної шкіри і чорними черевиками. Дизайн гусячої лапки сам по собі так привертає увагу, що такий наряд не потребує інших виразних акцентів. Мені здається, тут занадто темно. Віддаєш перевагу яскравим кольорам на весну? В такому випадку обирай світло-бежеве або світло-рожеве пальто в чорну гусячу лапку й поєднай його з червоно-синьою сорочкою в клітинку. Для підтримки гармонії додай до цього чорні туфлі на високих підборах або спортивне взуття та чорну сумку через плече.

Яке пальто в гусячу лапку обрати?

Зараз в моді пальто як у велику, так і в дрібну гусячу лапку, тому вибір візерунка ми залишаємо вже на Твій смак. Як ми вже згадували раніше, пальто в гусячу лапку часто містить в собі й інші візерунки, такі як ялинка або решітка й варто звертати на них увагу. Що стосується довжини, то рекомендуємо обирати моделі, що доходять як мінімум до колін або довше, адже вони виглядають стильніше. Варто зробити ставку на традиційну модель з лацканами, застебнутими на один або два ряди ґудзиків або зав’язаними на талії ременем. Як альтернативу, обери модель в стилі 60-х років — без застібки та без одворотів трапецієподібної форми. Ми сподіваємося, що завдяки цьому запису Ти створиш красиві образи з пальто в гусячу лапку в головній ролі у цьому сезоні. Полюбляєте взагалі цей візерунок? Скільки одягу в гусячу лапку маєте у своїй шафі?

 

Читай також: Зимова куртка – витримує морози стильно

Дивись також: Жіночий день в самий раз – зробіть їй подарунок!