Мінімалізм в моді — як його досягнути?

Мінімалізм в моді — як його досягнути?

Зі швидким темпом нашого сучасного життя дуже багато людей все частіше шукають уповільнення та перепочинку від навколишньої дійсності. Постійна нестача часу, купа обов’язків, тиск – Тобі теж це знайомо? Ось чому нині набирають популярності різні філософії в стилі slow (англ. повільно) – slow food, slow life, а також slow fashion. Такі рухи покликані змінити наше сприйняття світу і викорінити вирощені роками шкідливі звички. Вони стосуються багатьох сфер життя, в тому числі й того, як одягатися, тому дізнайся сьогодні, чим є мінімалізм в моді.

Що таке мінімалізм в жіночій моді?

Щоб зрозуміти, чим є мінімалізм в моді, почнімо спочатку з визначення цього виразу. Слово “мінімалізм” походить від англійського виразу minimal, тобто мінімальний. Згідно зі словником української мови мінімалізм означає широко зрозумілі обмеження до мінімуму, наприклад, в питанні потреб, прагнень і т.д. Мінімалістичний спосіб життя сприяє переоцінці пріоритетів, позбавлення від зайвих речей, дій або поведінки, які нічого не вносять в наше життя. Коротко кажучи, він популяризує ідею про те, що менше означає більше. Те ж саме стосується Твого гардеробу! Впевнена, в ньому є багато речей, в яких ти давно не ходиш, або які ти купила бездумно під час якоїсь акції. Таким чином, Твоя шафа ледь закривається, і Тобі насправді нічого одягнути. Такий стан речей вже є штучним заповнювачем Твого простору. А модний гардероб Ти можеш легко створити за допомогою простих та позачасових фасонів, які ніколи не вийдуть з моди.

Однотонна футболка з магазину ebutik.com.ua
Мінімалістичну білу футболку – незамінний елемент капсульного гардеробу знайдеш в магазині ebutik.com.ua

Мінімалістичний та капсульний гардероб

Можливо, ти коли-небудь чула про capsule wardrobe, тобто про капсульний гардероб, який, якщо коротко то полягає на розумному виборі одягу. Деякий час тому ми вже писали для Вас детальніше про це, тому Ви можете легко знайти цей пост у нашому блозі. Мінімалізм в моді в основному є тотожним з філософією capsule wardrobe, тому варто вивчити цю тему, щоб розуміти її суть. Основна концепція капсульної шафи передбачає, що вже навіть дюжини універсальних предметів одягу достатньо для створення з ними як мінімум декількох десятків варіантів можливих зіставлень. Це, звичайно, вимагає деякої роботи та зусиль, але дуже добре працює.

Мінімалістичний стиль одягу також має багато спільного з одягом BASIC (англ.базовий, основний), який створюють однотонні та класичні фасони. З їх допомогою ми можемо створювати базові образи та оживляти їх, наприклад, цікавими аксесуарами або будувати на їх основі складніші наряди. Пам’ятай, що мінімалізм в моді використовують ікони стилю, тобто парижанки. Нині його також використовує все більше і більше відеоблогерів або instagrameries. Зменшення свого гардеробу до необхідного мінімуму також вписується в тренд slow fashion, який є частиною ширшої філософії під назвою slow life. Однак це вже тема для окремої статті. Якщо ви хочете дізнатися від нуля, чим є мінімалізм в моді, то блог онлайн eButik.com.ua обов’язково надасть Вам необхідну інформацію.

Однотонні речі з магазину ebutik.com.ua - основа капсульного гардеробу
Одяг Basic для створення мінімалістичного гардеробу знайдеш в магазині ebutik.com.ua

Як досягти мінімалізму в моді?

Хочеш розумніше підходити до створення гардеробу? Тебе цікавить мінімалістичний стиль одягу, але не знаєш, з чого почати? Ось кліка простих правил, які полегшать це завдання:

  • Подумай, чи дійсно мінімалізм в моді — це мета, яку ти хочеш досягти, адже немає нічого гіршого, ніж так званий солом’яний запал. Такий стиль побудови гардероба вимагає послідовності та наполегливості, і прикро витрачати час на те, що через місяць Тобі набридне.
  • Мінімалістичний гардероб, як і все інше, має свої плюси та мінуси, які варто знати. До переваг, на наш погляд, варто віднести порядок в гардеробі, легкість та швидкість створення стилю, а також поєднання сучасності з вічною класикою. Недоліками такого підходу є необхідність дотримання певного режиму, відмова від імпульсивних покупок, що дають короткочасне задоволення та одноманітність одягання. Останнім недоліком, однак його легко можна віднести до переваг є яскраві аксесуари, взуття, ремені, сумки, капелюхи й т. д.
  • Переглянь свій гардероб та залиши у ньому тільки той одяг, який Тобі подобається і в якому ти регулярно ходиш. Роздай решту або продай без каплі жалю. Це дозволить Тобі детальніше пізнати свій стиль та отримати додаткове місце у шафі.
  • Купуй одяг кращої якості, який може і коштує трохи дорожче, але зазвичай служить довше. Відмовся від популярних мереж, що пропонують напівпрозорі футболки – замість них зверни увагу на високоякісні футболки в магазині, наприклад ebutik.com.ua. Ти точно помітиш різницю у вазі та якості матеріалу. У довгостроковій перспективі ти витратиш менше, ніж на частіші та дешевші покупки речей.
  • Дізнайся про основні правила capsule wardrobe більше та прояви інтерес до мінімалізму в одязі в стилі basic. Там ти знайдеш не тільки футболки або спортивні штани, але і сукні та спідниці.

 

Читай також: Жіночі джинси – знайдіть свою ідеальну посадку!

Дивись також: Сукня сорочки в різній укладанні