Модні жіночі штани — які обрати у цьому сезоні?

Модні жіночі штани — які обрати у цьому сезоні?

Чи Ви знали, що ще в 1933 році у Франції, тобто у світовій батьківщині моди, жінкам забороняли носити штани? За недотримання цього загрожувала навіть кримінальна відповідальність, не кажучи вже про насмішки або соціальне виключення. Сьогодні такий стан речей не вкладається в голові, тому в цій статті ми розповімо про наймодніші жіночі штани цього сезону. Зрештою, належить шанувати те, що жінки нарешті завоювали право носити зручний одяг.

Відколи жіночі штани стали дозволеними?

Жінки роками повинні були змагатися за рівноправність з чоловіками, і то у всіх сферах життя, в тому числі й в моді. Колись існував чіткий поділ гардероба — сорочки, штани або піджаки (тобто те, що зручно) могли носити тільки чоловіки. Жінкам доводилося задовільнятися сукнями, які в колишні часи були ні практичними, ні зручними. Жінкам ні в якому разі не можна було одягати чоловічий одяг, і навпаки — недотримання цих правил було стигматичним і провокаційним. Про це говорила навіть Біблія, називаючи такі відносини образливими для Бога, і Церква підживлювала соціальні розбіжності щодо цього питання. Таким чином, жінки не мали права носити штани майже до 40 років XX століття! У це дійсно важко повірити!

Трендові трикотажні штани з магазину ebutik.com.ua
Широкі трикотажні штани це хіт сезону – доступні в магазині ebutik.com.ua

Право носити штани було завойовано Амелією Дженкс Блумер, американською емансипанткою й активісткою Конвенції Про Права Жінок. У 1849 році вона очолювала щомісячний журнал “The Lily”, на сторінках якого наполегливо пропагувала феміністські ідеї. Вона намагалася зняти суворі обмеження в жіночому гардеробі — вимагала, серед іншого, вкоротити спідниці, а також хотіла, щоб жінки могли носити штани. У 1851 році дизайнер Елізабет Сміт Міллер створила перші широкі штани для жінок, які назвала на честь Амелії Блумер. Популяризації жіночих штанів також сприяли найвідоміші голлівудські зірки того часу. Кетрін Хепберн, Марлена Дітріх та Сара Бернхардт регулярно з’являлися в штанах.

Модні жіночі штани у цьому сезоні

Після короткого історичного введення розгляньмо модні жіночі штани на цей сезон. Цього року варто відмовитися від вузьких джинсів на користь штанів з широкими штанинами. Роби ставку на різні тканини, які виділятимуть Тебе з натовпу та дозволять вийти за рамки застарілих схем. Одним з головних трендів цього року є жіночі штани з високою талією. Як носити такі, щоб використовувати їх потенціал на повну? Звичайно, найкраще з підборами, а верхній одяг заправляти в штани по центру, щоб відкрити високу талію. Відступ найбільше підкреслюють жіночі штани paperbag. Моделі з довгими штанинами, що доходять, що найменш, до щиколоток, візуально подовжують ноги, а коротші штанини укорочують їх.

Трендові завужені штани зроблять образ елегантним та модним - ebutik.com.ua
Завужені штани з високою талією це модне комбо цього сезону – магазин ebutik.com.ua

На щодень та на роботу сміливо обирай елегантні жіночі штани з тканини, які додадуть Твому образу шику. До таких моделей, безумовно, відносяться знамениті завужені штани, які Ти можеш одягнути зі светром для виходу в місто, а також для офісу з сорочкою. Завужені штани  відмінно виглядають на будь-якій фігурі, тому що або приховують її незначні недоліки, або підкреслюють переваги. Не бійся поєднувати цей вид однотонних штанів з квітковими або візерунковими блузками, що додасть Твому наряду характеру. Якщо Тобі до вподоби casual стиль, то зроби ставку на вічно модні сірі жіночі картаті завужені штани, які відмінно працюють протягом усього року в багатьох нарядах. З ними відмінно виглядають як футболки, так і трохи більш елегантні формальні блузки, а також туфлі на шпильці або мокасини. Такі елегантні  штани також можуть мати високу талію, тому, можна об’єднати дві тенденції одночасно! З іншого боку, якщо ти дуже хочеш одягти джинси, то найкращим вибором будуть жіночі штани кльош, які є третім гарячим хітом цього сезону.

Образи з жіночими штанами — що найкраще виглядає з ними?

Насправді ти можеш одягнути усе, що захочеш зі штанами. Багато що, правда, залежить від конкретного фасону штанів, але все ж вибір цікавого верхнього одягу у Тебе чималий. Наприклад, образи з жіночими штанами з високою талією мають показувати їх крій, тому одягни з ними верх, що доходить до талії. Це можуть бути короткі блузки, топи, сорочки або футболки — і це як обтислі, так і широкі моделі oversize. Якщо Ти хочеш одягнути щось довше, наприклад, сорочку або блузку oversize, то спробуй заправити в штани тільки передню частину верху. До однотонних моделей штанів обирай однотонні або візерункові блузки та сорочки, а також накинь зверху піджак або демісезонну куртку. Для цієї ролі відмінно підійдуть бомбери або куртки-косухи з екошкіри. Жіночі штани незалежно від фасону прекрасно поєднуються з туфлями на підборах (не обов’язково на шпильці) і зі спортивним взуттям. Пам’ятай, що як і раніше є дуже модним поєднання елегантного стилю з повсякденним.

Хочете знати, як мати добрий вигляд в жіночих штанах? Тоді обов’язково спробуй наші поради на практиці та надихнися образами з фотографій, створеними нашими стилістами.

 

Читай також: Футболки для дівчаток навесні – діти люблять їх!

Дивись також: Футболка чоловіча на весну