Модний денім на весну — поринь у атмосферу американських перій!

Модний денім на весну — поринь у атмосферу американських перій!

Джинсовий одяг у світі casual моди – є тим самим, що маленька чорна сукня серед елегантних суконь — позачасовою класикою. І хоча з моменту винаходу джинсового матеріалу пройшло вже дуже багато років, ніщо не вказує на те, що щось загрожує його становищу. Сьогодні ми вирішили обговорити для Вас модний денім в ширшому контексті, тому що в цьому сезоні на нього буде справжній бум. Ви не маєте права це пропустити!

Перевір, що означає модний денім

Скоріш за все, у Вас вже була можливість прочитати у нашому блозі про історію джинса, а якщо ні, то ми нагадаємо її Вам. Ви, звичайно, знаєте, що іншим терміном для джинсової тканини є саме денім. Ці вирази означають одне і те ж, але мають дещо різні походження. Одже, слово “джинс” походить від французького виразу” bleu de Gènes”, що означає блакить Генуї, тобто італійського міста, де вироблявся джинсовий одяг для моряків. Своєю чергою, слово “денім” походить від назви французького міста Нім, де працювала перша у світі джинсова фабрика. Разом з приставкою de назва цього міста утворює у вимові саме цей вираз. Цікаво, що джинсовий матеріал служив якраз сировиною для виготовлення матроської форми, а пізніше був ще й … полотном для виготовлення наметів та чохлів для возів.

Перший джинсовий матеріал, спочатку безрезультатно, пробували виготовляти італійці в XVIII столітті. Зрештою, однак, їм вдалося зробити це за допомогою незамінного методу проб та помилок. Модний денім — це тканина з так званим саржевим переплетенням, з використанням однієї білої та однієї кольорової нитки. Спочатку для додання джинсам синього кольору ткачі використовували дорогий натуральний рослинний барвник під назвою індиго, який привозили аж з Індії. Тільки в 1883 році німецькому хіміку Адольфу фон Байєру вдалося отримати синтетичну версію цього барвника. У 1853 році джинс потрапив до Америки завдяки підприємцю, на ім’я Леві Штраус, який разом з Джейкобом В. Девісом отримали першу пару джинсових штанів. Завдяки своїй міцності та стійкості джинси спочатку служили робочим одягом для американських робітників-шахтарів, фермерів та золотошукачів. Пізніше в 30-і роки XX століття Hollywood, звичайно, долучився до сприяння поширення джинсів в Америці, знімаючи фільми про ковбоїв та життя в західних штатах США.

Стильний total denim look в магазині ebutik.com.ua
Стильний total denim look -це безпрограшний варіант в магазині ebutik.com.ua

Відкрий для себе модний денім для жінок в стилі Дикого Заходу

Нині жіночий модний денім охоче повертається до своїх зачатків – на сьогодні, згідно зі стилістикою ретро, просувається широкий джинсовий одяг, який нагадує  одяг для робітників. Він асоціюється з вестернами та ковбоями, а також з повстанцями в пошуках свободи. Тобі до вподоби такий стиль? В такому випадку обов’язково доповни свій гардероб нижчеописаним модним денімом, в якому ти будеш почувати себе вільною, як ніколи раніше:

  • Вільні джинсові штани – не мусять мати широку штанину, важливо, щоб вони були вільними в стегнах. Для цієї ролі відмінно підійдуть mom jeans або бойфренди. Обирай фасони з яскраво-синього або сірого модного деніму, які виглядатимуть ніби вони старі та запрані. Такий “неохайний” look чудово перенесе Тебе в атмосферу запилених американських прерій, і ти відчуєш себе ніби Тебе вирвали з того часу!
  • Джинсова куртка  обов’язково вільна, довга та фасону oversize. Така невимушена денімова катана, що натякає на колишній чоловічий одяг, створить відмінний суцільний total look з широкими джинсами. Ичаааа, як кажуть ковбої!
  • Джинсова сорочка – обирай довгі та широкі моделі, які підкреслять невимушений повсякденний look.
  • Джинсова сукня – відчуй себе ніби ти наречена ковбоя! Зроби ставку на комфорт, але не забудь про жіночі акценти, такі як, наприклад, оборки.
  • Джинсова спідниця — ще один подих жіночності на Дикому Заході. Обери дівчачу мініспідницю з оборками або спідницю-олівець міді з дірками та високою талією.
  • Джинсовий комбінезон – це справжній хіт сезону. Комбінезон, як і модний денім є похідними від спецодягу, тому цей фасон прекрасно вписується в актуальні тенденції!
Total denim look з джинсовою курткою-катаною в магазині ebutik.com.ua
Джинсова куртка-катана розтавить усі крапки над “і” у твоєму образі – магазин ebutik.com.ua

Джинсове родео, тобто з чим носити модний денім?

Джинсові повсякденні образи є одними з найпростіших для створення. Це тому, що джинсовий одяг дуже універсальний, тому легко можна щось підібрати. Першою ідеєю модного деніму на весну є вже раніше згадуваний total denim look, тобто образ, що складається майже виключно з одного деніму. Ти легко створиш його за допомогою комбінезона з цього матеріалу або поєднання джинсових штанів та джинсової сорочки. Наверх ти завжди можеш накинути oversize катану, яка буде точкою над “і в усьому образі. Хоча модний денім найкраще підходить для щоденних комбінацій, ти можеш додати їй трохи жіночності, наприклад, за допомогою червоних шпильок!

Читай також: Широкі жіночі штани – різні типи та як їх носити 

Дивись також: Наряд на свято – дізнайся як бути модною на Великдень