Масла в косметиці — яку користь вони дають?

Масла в косметиці — яку користь вони дають?

Масла в косметиці — яку користь вони дають?
На етикетках багатьох косметичних засобів ми все частіше можемо прочитати, що той чи інший продукт містить якісь рослинні або ефірні масла. Ви визнаєте, що це миттєво заважає вашій цікавості і часто без другої думки ви кидаєте продукт у свій кошик, щоб перевірити його пізніше вдома. Звичайно, нічого страшного в цьому немає. Однак варто докладніше ознайомитися зі складом продукту і дізнатися, які властивості масел все більш і більш охоче використовуються в косметиці і користь, яку вони приносять. Адже кожен споживач любить знати, за що вони платять. Масла в косметиці, безумовно, додатковий актив, щоб спонукати вас купити саме цей продукт. Ви знайдете їх буквально скрізь: в засобах для макіяжу, банної косметики або догляду за шкірою і навіть фарбах для волосся. Приймати під лупу свою корисну дію для людини і застосування. Не соромтеся читати!
Етерські та овочеві — ви можете сказати їх окремо?
Перш ніж придивитися до властивостей розглянутих масел, варто зазначити, що розрізняють їх два види — ефірні і рослинні. Чи збираєтеся ви визнати, що зазвичай на етикетці не вказано, з якою нафтою має справу той чи інший продукт? Однак різниця значна і варто знати, як розрізняти масла в косметиці. Саме тому я приведу вам деякі основні відомості про ефірні та рослинні масла. Це необхідний мінімум, який потрібно знати, щоб підібрати косметичний засіб добре під свої потреби.
Вічні масла в косметиці — ви їх знаєте?
Які ефірні масла в косметиці? Це не що інше, як летючі ароматичні сполуки, які надходять з різних частин рослин — квітів, листя, стебел або коренів. Летючі, тому що вони дуже швидко змінюють свій стан, наприклад, з рідини на газ і енергозалежні. Це сильні ароматичні екстракти, які використовуються при виробництві парфумерії та косметики. Вічні масла в косметиці сильно поглинаються рецепторами запаху, впливають на нюх, а в свою чергу впливають на емоційні, психічні і фізіологічні відчуття. Цікаво, чим користуються ефірні масла в косметиці? Все залежить, звичайно ж, від типу рослини, з якого отримано розглянуте масло. Більшість, однак, мають санирующими і протизапальними властивостями, які з успіхом використовуються в косметиці, призначеної для шкіри, схильної до жирної або акне. Крім того, ефірні масла в косметиці впливають на імунну систему, стимулюючи її до роботи і покращуючи кровообіг (що сприяє боротьбі з целюлітом – масло троянди або ялівцю).
Але найголовніша користь, яка випливає з ефірних масел – це позитивний вплив на психічний стан людини. Деякі з них можуть діяти заспокійливо, заспокійливо — саме тому їх використовують з ароматерапією. Вічні масла зустрічаються в більшості косметичних засобів і часто це відбувається через не вибору конкретного продукту, тому що вони добре асоціюються.
Натуральні рослинні масла в косметиці
У наших шампунях, лосьйонів, кремів для обличчя або рідин ми все частіше можемо прочитати, що вони містять натуральні рослинні масла. Це так звані тригліцериди, які рослини виробляють в процесі обміну речовин для зберігання енергії. При виготовленні косметики найчастіше використовуються масла насіння або горіхів, які в основному використовуються при догляді за волоссям і шкірою. Їх форма набагато щільніше, важче і енергонезалежна, як у випадку з ефірними маслами. Більш того, рослинні масла також не мають інтенсивного запаху. І яка користь походить від їх застосування?
Рослинні масла в косметиці і користь від їх використання
Почнемо з самого популярного масла, використовуваного в косметології. Саме кокосове масло, яке часто жінки безпосередньо наносять на шкіру і волосся, але ви також знайдете його в складі великої кількості косметики. Кокосове масло має безліч властивостей. Один з них – це, перш за все, відмінне зволоження шкіри. Крім того, він чудово розгладжує і відновлює епідерміс. Кокосове масло використовується в косметиці для макіяжу обличчя, але і в косметиці по догляду за тілом (креми або лосьйони). Зрадимо, що на сухих, без гламу волоссі, безпосередньо нанесених кокосовим маслом, будуть творити чудеса. Ще масло, яке використовується в косметиці, менш популярно, але все більше і більше охоче використовується арганова олія. Які переваги отримують від його використання? Перш за все, зміцнююча і відновлювальна дія, яка дозволить вам повернути шкірі пружність і бл