Куртка-косуха — весняний хіт який повертається!

Куртка-косуха — весняний хіт який повертається!

Дивлячись сьогодні у вікно та бачачи прекрасне блакитне небо й сонце, не можливо не написати про куртку-косуху. Хоча ще й лютий, та температура на вулиці сягає іноді 15 градусів та доноситься спів птахів. В таких умовах важко не думати про майбутню весну, а куртка-косуха є безперечно незамінним елементом гардеробу в цю пору року. Отже, нумо пригадаймо, кому ми завдячуємо нею, з чим її носити та в яких ситуаціях вона нам стане у пригоді!

Що таке куртка-косуха та хто її придумав?

Для повторення – жіноча куртка-косуха — це розмовна назва короткої шкіряної куртки, яку запозичили з чоловічого гардероба. Колись вона була основним атрибутом військових пілотів, а пізніше і мотоциклістів, які групувалися в банди. З цієї причини ми також називаємо її мотоциклетною курткою (англ. biker jacket). Її відмінною рисою є зміщена в бік застібка-блискавка, яка колись виконувала важливу функцію – сьогодні це чисто декоративний елемент. Але давайте з початку.

Першу шкіряну мотоциклетну куртку для Harley Davidson створив в 1928 році Ірвінг Шотт, американський дизайнер одягу. Під час роботи він надихався шкіряними льотними куртками, які носили пілоти у двадцятому столітті, і отриману модель він назвав “Perfecto”. Його міцна куртка швидко завоювала визнання в субкультурі байкерів та стала для них своєрідною формою. Члени банди прикрашали свої куртки емблемами груп, до яких вони належали. Коса блискавка краще захищала людину, яка їде на мотоциклі та перешкоджала настовбурчуванню куртки в сидячому положенні.

Чоловіча куртка-косуха, звичайно, не вислизнула від уваги світу моди, який дуже швидко зробив її постійним елементом повсякденних нарядів. Її величезній популярності серед звичайних людей сприяли зірки музичної сцени та американські актори. Особливо її полюбляють артисти, які грають рок-музику або хеві-метал. У 1954 році тодішня кінозірка Марлон Брандо знявся в моделі Perfecto у фільмі “Дикий”, що збільшило популярність куртки-косухи. Незабаром з’явилися і жіночі версії цих культових курток, які сьогодні виготовляються з натуральної шкіри й дешевшої — екологічної.

Шкіряна куртка-косуха з магазину ebutik.com.ua зробить твій образ стильним
Стильні та жіночні шкіряні куртки-косухи знайдеш в магазині ebutik.com.ua

Модна жіноча куртка-косуха – яку обрати?

Шкіряні куртки відмінно підходять для повсякденних нарядів для роботи, міста або зустрічі з друзями. Навесні вони добре захищають від вітру та холоду, і ти також можеш одягнути під них щось ще. На довершення всього, цей модний елемент гардеробу підходить жінкам різного віку, тому варто звернути на неї увагу, навіть якщо ти вже не підліток. Не дивно, що найбажанішою для кожної жінки є чорна куртка-косуха, тому що вона найуніверсальніша та підходить до всього. З її допомогою ти легко створиш спокусливі образи на різні випадки. Модними є класичні, однотонні моделі або більш екстраваганті куртки з бахромою або шипами, які можна одягнути на концерт. Останнім часом актуальною є також замшева куртка-косуха, але мова йде про екошкіру. Такі куртки варто обирати в супер модному попелястому, екрю або коричневому кольорах, але навесну ми також рекомендуємо жовтий, рожевий або фіолетовий! Замшеві моделі є також універсальними.

Універсальна замшева куртка-косуха з магазину ebutik.com.ua
Актуальні замшеві куртки-косухи в модних кольорах знайдеш в магазині ebutik.com.ua

Відмінним елементом куртки-косухи є також металеві блискавки, які надають їй виразності та додають крутості усьому фасону. Якщо ти хочеш виділитися, зверни увагу на куртки з додатковими стьобаними вставками, які ще більше підкреслюють її мотоциклічне походження. Деякі моделі також мають вбудований в нижню частину куртки ремінь з пряжкою, який колись не дозволяв тканині лопатися на вітрі. Сьогодні він виконує чисто декоративну функцію і надає куртці ще більш задиристого характеру.

Познайомся з модними образами з курткою-косухою

Як ми вже згадували, куртка-косуха є дуже універсальним верхнім одягом, який стане Тобі у пригоді особливо навесні та влітку, але також і осінню. Кожному наряду вона надасть стильної нотки та водночас жіночного та хижого вигляду. Найлегше поєднувати її разом зі старими добрими джинсами, до яких відмінно підійде матеріал з натуральної або екошкіри. У теплу погоду одягни під неї футболку, а в прохолодну блузку або тонкий светр з високим коміром, також підбери жіночі туфлі на шпильці або ботильйони. Доповни цей образ стильним шкіряним рюкзаком або сумочкою. Таким чином, ти отримаєш класичний і позачасовий наряд, який ідеально підійде для будь-якого випадку. Віддаєш перевагу чомусь більш дівчачому? Зверни увагу на те, що куртка-косуха ідеально поєднується з сукнею та навіть успішно замінює піджак в нарядніших образах. Шкіряна куртка-косуха додасть рок-шику будь-якому образу з сукнею, окрім цього, оживить та виділить його. Одягни її, наприклад, разом з повсякденною сукнею у квіти, щоб додати їй жіночності. Обирай її також, коли збираєшся на весілля – куртка-косуха відмінно замінить офіційний піджак.

 

Читай також: Дзвіночки – наскільки добре ви в них виглядаєте? 

Дивись також: Жіночі футболки – освіжіть погляд навесні!