Кольорові шкарпетки — кумедний спосіб оживлення наряду

Кольорові шкарпетки — кумедний спосіб оживлення наряду

Уяви собі, що колись ноги обв’язували шматком тваринної шкіри або тканини. Звучить не дуже привабливо, чи не так? Саме так виглядали прототипи шкарпеток, які у знаному нами нині вигляді існують порівняно недавно. Дізнайся, який шлях пройшли кольорові шкарпетки, до яких ми сьогодні звикли та як формуються нинішні тенденції.

Для чого людству шкарпетки?

Шкарпетки, як й інші елементи гардеробу, мають своє походження ще з доісторичних часів. З незапам’ятних часів вони були захисним бар’єром, що відокремлювали ноги від землі, а також зігрівали їх. Наші предки, захищаючи ноги від холоду та пошкоджень, обв’язували їх шкурами тварин. Стародавні греки та римляни також обгортали ноги ременями зі шкіри або тканини, перш ніж одягнути взуття. Перші шкарпетки, які пошили, були створені в Стародавньому Римі в II столітті н. е. й, як повідомляється, називалися “udones”. Своєю чергою, найстаріші шкарпетки, які були зроблені з дротів, були зроблені нібито стародавніми єгиптянами приблизно в 1000 році н.е. Власне більш-менш до тисячного року люди вважали шкарпетки проявом високого матеріального статусу власника.

У 1589 році англійський священнослужитель Вільям Лі винайшов в’язальну машину, щоб зняти обов’язки зі своєї коханої. Винахід значно прискорив виготовлення шкарпеток, хоча деякі люди зовсім не припинили через нього ручного в’язання. Ще один прорив у виробництві шкарпеток стався в 1938 році, коли компанія DuPont винайшла матеріал під назвою нейлон. З цього моменту при виготовленні шкарпеток використовувалися суміші, що складалися як мінімум з двох типів волокон, та процес модернізації триває й донині. Сучасні кольорові жіночі шкарпетки повинні містити якомога більше бавовни в складі, оскільки вона є повітряною й дуже поглинальною. Сьогодні ми використовуємо цей елемент гардеробу в основному для того, щоб він вбирав піт, відокремлював ногу від взуття й захищав шкіру від саден. Кольорові шкарпетки, як жіночі, так і чоловічі, служать нам також як аксесуар, за допомогою якого ми виражаємо власне я та доповнюємо образ.

Довгі кольорові шкарпетки з магазину ebutik.com.ua
Довгі шкарпетки з кольоровим малюнком піднімуть Тобі настрій й додадуть стилю Твому образу — магазин ebutik.com.ua

Кольорові жіночі шкарпетки сьогодні

Сьогодні шкарпетки бувають різних форм та кроїв, але зазвичай ми ділимо їх на спортивні та повсякденні шкарпетки. Багато жінок вірні кортким кольоровим шкарпеткам-стопкам, що доходить навіть до щиколотки. Найбільші любительки носять їх протягом усього року, навіть взимку, попри низьку температуру на вулиці. Дуже популярними серед жінок є також шкарпетки-балеринки, які є ще коротшими ніж стопки та закривають пальці ніг й шматок п’яти. Вони призначені для неглибокого взуття, такого як балетки, лорди або мокасини, й ідея полягає в тому, щоб вони не стирчали поза їх границями. Вони тримаються на ногах завдяки сучасній контурній формі, а також вшитій гумці. Вони стануть у пригоді особливо навесні та влітку, коли ми не хочемо порушувати образ виглядом шкарпеток, що не привабливо стирчать. Деякі короткі кольорові шкарпетки типу слідки також мають силіконові гумки, прикріплені знизу, щоб ми не послизнулися. Цей патент також підходить й для дитячих шкарпеток.

У Твоєму гардеробі точно повинні бути й довгі кольорові жіночі шкарпетки, які нині є дуже актуальними. Такі моделі виходять за щиколотку, хоча ми виділяємо моделі довші й коротші, все залежить від наших вподобань. Найкраще носити їх зі спортивним взуттям, хоча навесні модно демонструвати їх з кросівками або лордами. Ідея полягає в тому, щоб кольоровий візерунок демонстративно стирчав та контрастував з іншою частиною наряду. Останнім часом також модно одягати кумедні кольорові шкарпетки з костюмом, зазвичай чоловічим. Смішний принт повинен зменшити серйозність наряду й показати дистанцію власника, тому чоловіки так люблять носити їх в офіс.

Які кольорові шкарпетки обрати?

При виборі цього аксесуару варто задуматися про бавовняні кольорові жіночі шкарпетки, оскільки нога в них добре дихає й менше потіє. Такі моделі зазвичай містять у своєму складі суміш еластичного волокна для кращого розтягування, що полегшує їх одягання. Однак слід пам’ятати, що штучних волокон в складі шкарпеток має бути якомога менше. Перевір вже зараз, які принти та візерунки на шкарпетках є наймоднішими у цьому сезоні! Та вибір дійсно вражає, особливо в інтернет-магазині ebutik.com.ua, який завжди йде в ногу з поточними тенденціями. Тут Ви знайдете кольорові жіночі шкарпетки з принтом апетитної їжі, геометричними або абстрактними візерунками, з мотивами тварин, а також шкарпетки в смужку, горошок або леопард. До класики також відносяться моделі з написами, які пасують до усіх повсякденних образів в міському стилі.

Короткі кольорові шкарпетки з магазину ebutik.com.ua
Шкарпетки стопки в кавуни це прекрасний приклад модних жіночих шкарпеток на кожен день — доступні в магазині ebutik.com.ua

Хочеш знати, з чим носити кольорові шкарпетки, щоб вони творили єдине ціле з іншими елементами гардеробу? Завжди поєднуй їх в дуеті штани + взуття, тому що в такому вигляді вони виглядають, безумовно, найкраще. Щоб краще показати свої модні шкарпетки, обирай штани довжиною 7/8 з прямими штанинами. При цьому уникай поєднання їх зі спідницями, адже таке зіставлення дуже не підходить одне до одному й його легко можна зарахувати до модної невдачі. Довгі кольорові шкарпетки також не підійдуть для дуету з балетками й підборами, попри те, що деякий час тому були проби ввести це в моду. Таке поєднання найкраще виглядає тільки як родзинка на моделі під час гучних всесвітньо відомих показів мод.

Читай також: Бренд жіночих сумок – відомі бренди  

Дивись також: Светри з косами на зиму – мило і жіночно