Запахи для дому — дізнайся тонкощі ароматерапії

Запахи для дому — дізнайся тонкощі ароматерапії

Люди користуються парфумами вже протягом тисячі років, як тими, що для тіла, так і тими, що розпилюються в приміщенні. Давним-давно людина відкрила цікаві та таємничі запахи, ймовірно, під час процесу спалювання рослин. Одна пахла негарно, інша красиво, тому вона вирішила, що варто вивчати цю тему. Перші запахи знали ще стародавні люди – вони використовували парфуми в медицині, особистій гігієні й навіть під час різних обрядів. Познайомся сьогодні разом з нами з привабливими запахами для дому, які товаришують з доброчинною ароматерапією, але спочатку прочитай коротку історію парфум.

Для чого раніше використовували парфуми?

Люди насправді віддавна використовують парфуми для тіла, щоб добре пахнути, але колись вони використовували їх й за іншим призначенням. У Стародавньому Єгипті люди користувалися парфумами під час релігійних церемоній, найчастіше … похорон — з використанням ароматичних масел для бальзамування трупів. Вони також використовували парфуми в медицині та натирали ними тіла. У той час аромати й пахощі отримували найчастіше з блакитної водяної лілії, майорану й смоли скипидару. Стародавні греки, навпаки, вважали парфуми священними, а розвинутий там культ тіла сприяв тому, що аромати стали використовуватися в медицині та особистій гігієні. З іншого боку, в Стародавньому Римі парфуми були ознакою розкоші й багатства, були важливим, а іноді й спірним елементом особистої гігієни.

Пізніше, в XIV столітті, у світі панувало переконання щодо шкідливості особистої гігієни, тому люди маскували запах бруду парфумами, що мали інтенсивний запах. На жаль, деякі досі так і роблять. Мода на купання повернулася на початку епохи Просвітництва, а парфумерна промисловість процвітала особливо у Франції, що напевно Ти помітила. Тоді ж були створені флакони, тобто невеликі й практичні контейнери для ароматів. У XIX столітті з промисловою революцією розвиток хімії та технологій модернізував виробництво парфумерії. Був винайдений розпилювач, який й донині є невіднятною частиною парфумів. Тоді панували ніжні й приглушені аромати, з’явилися солі для ванн й ароматні саше. Тепер перейдімо до теми ароматерапії, в якій запахи для дому є життєво важливою справою.

 

Аромати для дому у вигляді ароматичних свічок з магазину ebutik.com.ua
Велика натуральна ароматична свічка House of Glam з вишневим ароматом-магазин ebutik.com.ua

Запахи для дому — ключова частина ароматерапії

Напевно, Ти вже колись стикалася з концепцією ароматерапії. Цей термін придумав французький хімік Рене-Моріс Гейтфосс, вивчаючи ефірні олії й описуючи їх властивості у своїй книзі. Ароматерапія (або ароматотерапія) – це галузь альтернативної медицини, в рамках якої використовуються різні аромати для доброчинного впливу на організм людини. Вірите чи ні, але конкретні запахи для дому дійсно можуть впливати на наше самопочуття, стимулювати процеси, що відбуваються в організмі, або заспокоювати почуття. Як я вже згадувала раніше, тодішня ароматерапія супроводжувала людство з незапам’ятних часів, хоча тоді її ще так не називали. Найстаріші записи про роль ароматів в житті людини датуються приблизно 3000 роком до н. е. – це рецепти рослинних сумішей, приготованих з чебрецю й миртою.

Нині ароматерапія, що є поєднанням натуральної медицини й травництва є дуже популярна в Західній Європі, Японії та Сполучених Штатах. Ароматерапія складається з вдихуваного прийняття пацієнтом ароматичних речовин з ефірних олій рослинного походження. Це можуть бути інгаляції або ванни, а також масаж або компреси. Ароматерапія призначена для поліпшення загального стану організму людини й відновлення балансу та стимулювання природної імунної системи, наприклад, для боротьби з хворобою. Тривають дослідження щодо розвитку цієї галузі, яка, як і усі інші, має захоплених прихильників й затятих супротивників.

Як обрати запахи для дому?

Численні дослідження довели, що даний запах може надовго застрягти в пам’яті людини, асоціюючись з переживаннями або візуальними відчуттями. Наш мозок обробляє запах ефірних олій в лімбічній системі, відповідальній за емоції й секрецію ендорфінів, званих гормонами щастя. Тому різні ароматичні композиції можуть стимулювати або заспокоювати нас, підбадьорювати або навіть полегшувати больові відчуття. Деяким просто подобається, як в їхньому будинку красиво пахне їх улюбленим ароматом. Для цієї мети найчастіше використовують ароматичні свічки й обігрівачі (так звані tealights), але також популярні ароматичні палички для зими, а також дифузори або ароматичні каміни. Цікаво, які запахи для дому на зиму варто обрати? Подумай про те, чого ти хочеш від них домогтися. Якщо Тобі потрібен заряд енергії й стимул до дії, то зроби ставку, наприклад, на аромат кави, що стимулює або цитрусові, що освіжають. Мрієш зняти стрес й заспокоїти свої почуття? Обери аромат лаванди, меліси, троянди, шавлії або бергамота. В інтернет-магазині ebutik.com.ua Ти знайдеш великий вибір свічок й ароматичних олій з Твоїми улюбленими ароматами.

Аромати для дому у вигляді свічок і спреїв з магазину ebutik.com.ua
Парфуми для приміщень в аерозолі, ароматичні свічки та набори ароматичних обігрівачів з магазину ebutik.com.ua

Запахи для дому на зиму

Запалюючи ароматичну свічку у своїй квартирі або нагріваючи ароматичні ефірні олії, Ти створиш атмосферу мрії в кімнаті. Грайся з ароматами для інтер’єру та змінюй їх залежно від того, чим займаєшся зараз, вчишся або відпочиваєш. Все залежить від Твоїх індивідуальних смаків, але коли справа доходить до запахів для дому на зиму, то ми рекомендуємо, особливо, запечене яблуко, шоколад, сливу, ваніль або апельсин. У магазині ebutik.com.ua в розділі HOME знайдеш набагато більше ароматів — від фруктових до деревних та від шипових до квіткових. Крім того, обов’язково спробуй електричні аромати для будинку на зиму, тобто контейнери з виделкою для підключення до контакту. Як вони працюють? Дія струму нагріває нагрівальний елемент, вивільняючи летючі ароматичні компоненти в повітря. Дуже популярні в будинках також ароматичні дифузори з паличками, які, обираючи ароматичну речовину, віддають аромат в повітря. Як ароматичні свічки, так і дифузори з паличками або каміни є одночасно красивою та модною прикрасою будь-якого інтер’єру.

 

Читай також: Сорочка блузки жіночі в укладанні 

Дивись також: Жіночі светри комплекти – найцікавіші види