Жіночі футболки — дізнайся як освіжити свій весняний look!

Жіночі футболки —  дізнайся як освіжити свій весняний look!

Ви коли-небудь замислювалися над тим, звідки взялися жіночі футболки? Тому що, хтось  колись винайшов їх, щоб ми сьогодні могли насолоджуватися одним з найпопулярніших елементів гардероба. Сьогодні ми виділяємо футболки з коротким рукавом, тобто знамениті футболки та моделі без рукавів, які зазвичай однотонні або мають круті принти. Познайомся з короткими витворами  футболки та будь в курсі останніх тенденцій нового сезону!

Чи знаєш як з’явилися футболки?

Прототипом відомої нам сьогодні футболки, тобто футболки з коротким рукавом, був так званий union suit – чоловіча спідня білизна, що складалася з однієї частини, схожа на сьогоднішнє дитяче боді. Вона завжди була білою та мала застібку на ґудзиках, і його носили тільки чоловіки. У міру того, як цей наряд став набирати популярності, в 1902 році компанія Hanes Knitting Company переробила відомий фасон. А саме, вони розділили боді на рівні талії таким чином, що утворилися дві частини – верхня футболка та трусики. Тільки в 1938 році футболка стала нагадувати сьогоднішні жіночі футболки. Новий тренд швидко підхопив Hollywood, і в футболці стали зніматися кінозірки. Обтислі футболки, що підкреслюють статуру тіла, носили, між іншим, Джеймс Дін в “Бунтівник без причини” або Марлон Брандо в “Трамвай під назвою бажання”. Таким чином, вони ввели моду на футболки, які кожен хотів мати! І звідки взялася їх назва? Після перероблювання футболка просто нагадувала букву Т за своєю формою, тому її й назвали T-shirt.

Стильна футболка в смужку ідеально поєднується з джинсами - магазин ebutik.com.ua
Смугаста футболка з вирізом на спині це вже класика жанру – доступні в магазині ebutik.com.ua

У 1948 році з’явилися перші футболки з принтами, а саме з передвиборчими гаслами кандидата в президенти США Томаса Дьюї. У 60-і роки XX століття футболку чекали нові зміни, тому що був винайдений пластизоль – сучасний тип чорнила, що дозволяє створювати міцні відбитки. Це поширило серед людей моду на принти та протягом усього десятиліття на футболках розміщувались всілякі візерунки та гасла. Великою популярністю користувалися в той час  антивоєнні гасла та  рекламні логотипи компаній. Серед вірних шанувальників футболок з принтами  були відомі музиканти Яніс Джоплін і Джимі Хендрікс. До сьогоднішнього дня футболки з короткими рукавами та принтами або однотонні моделі є невіднятною частиною нашого повсякденного гардероба. Класична бавовняна футболка може бути також і унісекс моделлю, тобто її можуть носити як жінки, так і чоловіки. Однак сьогодні виробники намагаються розрізняти крої в залежності від статі.

Чому ми так любимо жіночі футболки?

Сьогодні ми маємо безліч фасонів жіночих футболок, які не раз дивували нас винахідливістю дизайнерів. Чому ми так любимо носити їх кожного дня? Усе просто. Футболки, по-перше, неймовірно зручні й універсальні, тому вони підходять для самих різних нарядів. Вони працюють в дуеті з будь-якими штанами або спідницями. По-друге, жіночі футболки з принтом дозволяють нам легко, невербально виразити себе і свою індивідуальність. Те, що ми носимо на футболці, найчастіше показує іншим наші погляди, ставлення до світу, хобі або судження щодо тієї чи іншої ідеології. Крім того, всупереч зовнішньому вигляду звичайна футболка сьогодні приймає різні форми — вона може бути сексуальною й обтислою або вільною і негабаритною. Завдяки цьому свій стиль знайдуть як жінки, які бажають підкреслити свою фігуру і жіночність, так і дами, які роблять ставку на спортивну легкість і невимушеність. Найпопулярнішими є білі й чорні моделі, але й  у кольорових жіночих футболок теж є свої послідовниці.

Стильна та жіночна футболка з принтом з магазину ebutik.com.ua
Футболку з оригінальним принтом та довгими рукавами – знайдеш в магазині ebutik.com.ua

З чим носити жіночі футболки?

Футболки з короткими рукавами ми носимо цілий рік, але саме навесні й влітку ми повністю розкриваємо їх модний потенціал. Якщо Тобі цікаво, з чим носити жіночі футболки, щоб мати чудовий вигляд, то ми вже підказуємо. Абсолютно усі фасони футболок — від коротких і приталених укорочених моделей до широких кроїв з принтами варто носити в першу чергу з джинсами. Звичайно, це не є чимось новим, але часто найпростіше рішення є, безумовно, найкращим. Футболка прекрасно поєднується з усіма фасонами джинсових штанів, джинсових спідниць і шортів. Це ідеальне і зручне поєднання для роботи, побачення, літніх прогулянок або зустрічі з друзями. Якщо Ти шукаєш вишуканішого ансамблю, спробуй тоді поєднання однотонної бавовняної футболки з V-подібним вирізом та жіночим костюмом. Буде відмінним рішенням одягти футболку під піджак замість сорочки, щоб трохи розслабити увесь наряд і надати йому більш невимушеного характеру. Для роботи одягти до цього туфлі на високих підборах, а для версії в місто одягни кросівки.

Познайомся з модними футболками навесну!

Сьогодні кожна жінка з легкістю може обрати собі улюблену модель футболки, яка буде відповідати її вимогам та потребам. Зустрічай модні жіночі футболки на новий сезон:

  • Футболка BASIC – однотонна бавовняна футболка з коротким рукавом.
  • Футболка cropped – коротка модель в стилі 90-х, часто відкривача пупок, з коротким рукавом та найчастіше з круглим декольте.
  • Футболка oversize – об’ємна і широка футболка, що виглядає занадто великою. Вона виглядає супер в поєднанні з обтислими штанами з вузькими штанинами або джинсами boyfriend з дірками. Також варто обирати моделі з трохи подовженими рукавами, що доходять майже до ліктів.
  • Футболка з принтом — модель будь-якого фасону, прикрашена зазвичай спереду модним графічним мотивом або написом. Великою популярністю в цьому сезоні користуються моделі з художнім фотопринтом і футболки з мінімалістським принтом, розміщені, наприклад, у верхньому лівому кутку.
  • Футболка з аплікацією – футболка однотонна або з принтом, будь-якого фасону, прикрашена додатковими деталями з інших матеріалів. Аплікації найчастіше створюють блискітки, стрази, шпильки, сітки, намистини, хутро, блиск і т. д.
  • Футболка з V-подібним вирізом — будь-яка модель з трикутним або близьким до трикутного декольте.
  • Футболка з круглим декольте — будь-який крій футболки з класичним вирізом у формі півмісяця.
  • Футболка з вирізом на спині — вільна або обтисла футболка з трикутним вирізом ззаду.

Онови свій гардероб прямо зараз і створюй цікаві образи з жіночими футболками в головній ролі. А як щодо Тебе? Які футболки Тобі подобаються найбільше?

 

Читай також: Наймодніші кольори одягу сезону – що вибрати навесні

Дивись також: Запахи додому – дізнатися тонкощі ароматерапії