Жіночі джинси — дізнайся як знайти свій ідеальний фасон!

Жіночі джинси —  дізнайся як знайти свій ідеальний фасон!

Чи знаєш, що джинсам вже понад 160 років? Це неймовірно, що матеріал, винайдений так давно, витримав випробування часом, і сьогодні продовжує домінувати в індустрії одягу. Б’юся об заклад, що кожна з Вас має улюблені жіночі джинси у своєму гардеробі, хоча б одну пару. Звідки вони, власне, взялися та чому саме так їх назвали? Скільки видів джинсів існує? Відповіді на ці питання можна знайти в нашому сьогоднішньому пості!

Дивовижна історія джинсів – не повіриш!

Коли люди винаходили джинсовий матеріал, вони, ймовірно, навіть уявити собі не могли, якої популярності він набуде в майбутньому. Звідки ж походить його назва? Від назви італійського міста — Генуї (від французького Gênes, вимовляється “жен“), в якому вироблявся одяг для моряків. Був він кольору “blue de Gênes”, тобто блакиті Генуї. Своєю чергою, відомий Вам також термін “денім” походить від назви французького міста Нім, що з приставкою de утворює слово “денім”, в якому була запущена найбільша фабрика з виготовлення цього матеріалу. У той час він використовувався для виготовлення наметів, оскільки він був міцним та стійким.

Перші чоловічі джинси розробив в XIX столітті Леві Штраус (так, це той самий з до цих пір відомого Levi’s). У 1853 році він запустив в США перший оптовий продаж джинсів, так як хотів задовольнити тодішній попит на міцні та стійкі штани. Такий одяг був потрібен золотошукачам, які старанно працювали у важких умовах під час золотої лихоманки. Потім джинси блискавично увійшли в повсякденну моду, освоюючись у всьому світі.

Джинси mom fit з магазину ebutik.com.ua зроблять твій образ мегастильним
Комфотрні та стильні джинси mom fit доступні в магазині ebutik.com.ua

Джинси з 30-х років XX століття також популяризує Hollywood – у фільмах їх носять знамениті актори, що зображують персонажів ковбоїв або мотоциклістів, що належать до банд. Приблизно з 50-х рр. джинси стали для молоді в США символом повстання та свободи, тому носити їх заборонили навіть деякі школи та університети. А коли з’явилися жіночі джинси? У 1930 році журнал Vogue на фотосесії під назвою “Західний шик” показав рекламу про двох жінок, одягнених в обтислі джинси. У 50-і та 60-і роки джинси носили Мерилін Монро, Одрі Хепберн і Бріжит Бардо, таким чином боролися за право жінок носити штани. Сьогодні й чоловіки, і жінки можуть обирати з наявних фасонів джинсів, які є основою повсякденного гардероба. Тільки подумати, що спочатку це були виключно штани для робітників…

Наймодніші  жіночі джинси сучасності

  • Джинси straight – тобто штани з прямими штанинами. Найкласичніший фасон, який відмінно підійде для більшості фігур. До того ж прямі штанини допоможуть оптично подовжити ноги.
  • Джинси slim fit – такі моделі це ідеальний компроміс між прямими та приталеними штанинами. Вони близькі до тіла, але не настільки, щоб їх можна було назвати обтислими.
  • Джинси boot cut – є легко приталеними на стегнах, після чого вони м’яко розширюються від колін до низу. Вони красиво моделюють фігуру та роблять її  стрункішою,  до того ж вони відмінно пасують до будь-якого взуття,  чи то ботфорти, каблуки чи спортивне взуття, з чого і походить їх назва.
  • Skinny джинси — тобто дуже обтислі, жіночі джинси в обліпку, які красиво підкреслюють струнку фігуру. Завдяки їхній еластичності, вони забезпечують максимальний комфорт під час носіння.
  • Джинси flare – тобто штани кльош, які на дану мить складають серйозну конкуренцію джинсам skinny. Вони, безсумнівно, є поверненням в минуле, тому що ретро-мода повертається. Штани кльош приталені на талії та стегнах, після чого вони сильно розширюються від колін до низу.Ми рекомендуємо їх особливо жінкам з вузькими стегнами або широкими плечима, тому що кльош неймовірним чином вирівнюють пропорції фігури.
  • Джинси boyfriend – це штани хлопчачого фасону, що дарують максимальний комфорт та стиль. Жіночі джинси boyfriend мають вільніший крій, але добре облягають талію, тому вони круто виглядають на жіночій фігурі.
  • Mom jeans – на дану мить це дуже модні жіночі джинси з високою талією, що облягають її та мають вільну викройку на стегнах. Деякі моделі мають прямі штанини, інші злегка звужуються у щиколоток. Джинси mom fit забезпечують високий комфорт і мега стильний вигляд. Вони підходять жінкам худорлявої або хлоп’ячої статури, тому що вони розширюють стегна, а також вирівнюють пропорції жінок з широкими плечима.
Відчуй мегакомфорт в джинсах в обліпку з магазину ebutik.com.ua
Джинси в обліпку з магазину ebutik.com.ua підкреслять усі перваги Твоєї фігури

З чим носити жіночі джинси – перевірені способи

Якщо Ти знайшла свій ідеальний фасон жіночих джинсів зі списку вище, то найкраще дотримуйся його – тоді Ти завжди будеш виглядати ідеально. Як неважко здогадатися, образи з жіночими джинсами є дуже простими в компонуванні, також джинси підходять практично для будь-якого випадку. Однак, вони найкраще працюють на щоденній основі, в стилі casual. Вистачить просто одягти з ними улюблену футболку, а також кросівки й модний наряд готовий! У варіанті на роботу поєднуй джинси з сорочкою та туфлями на підборах, а для вечірки підбери до них укорочений топ. Джинси теж підійдуть для свят, але не в дуже офіційних образах. Одягай їх, не турбуючись на сімейну подію або вечерю в ресторані, поєднуючи з офіційною блузкою та каблуками. Варіантів дійсно багато! Дівчата, заглядайте час від часу до нашого блогу, тому що скоро в ньому з’явиться запис про те, як підібрати жіночі джинси до фігури.

 

Читай також: Чоловічий день – у вас ще є подарунок? 

Дивись також: Одяг з дірками – топ 5 необхідних фасадів