Жіночі джинси — дізнайся які підібрати до фігури

Жіночі джинси — дізнайся які підібрати до фігури

У моді існує чимало фасонів одягу, які ми спокійно можемо зарахувати до числа так званих “must have”. Без них дуже складно обійтися, а з їх допомогою можна створити зручні та дуже красиві образи. На наш погляд, до них відносяться, безумовно, жіночі джинси, які безперечно покорили увесь світ та назавжди змінили індустрію моди. Чи знаєш, які існують основні фасони джинсів та чи вмієш підібрати їх до своєї фігури? Прочитай наш сьогоднішній джинсовий порадник і Тобі усе стане зрозумілим.

Хто придумав джинси?

Всупереч тому, що джинси асоціюються у нас з Америкою, варто знати, що прототип сучасного джинсового матеріалу придумали європейці. Як першопроходці вже в XII столітті його великомасштабно виготовляли італійці в місті Генуя. Тканину вони назвали джинсовою, а виготовляли вони  її з вовни та фарбували в інтенсивно синій відтінок, званий блакиттю Генуї. Однак пізніше тканину удосконалили французи з міста Нім, від назви якого походить вираз denim. Їх поєднання було благороднішим, а до того ще і зручнішим, ніж італійське. З нього шили штани для моряків і портових працівників. В Америку цей матеріал потрапив приблизно на рубежі XVII-XVIII століть, де його по черзі називали джинсовим та денімом.

У 1847 році в Сан-Франциско відомий німецький емігрант Леві Штраус зайнявся продажем джинсової тканини. У той час в Сполучених Штатах панувала золота лихоманка, і шахтарі скаржилися, що їх штани часто рвуться під час роботи. Таким чином, Штраус повернувся до європейської традиції та  почав шити міцні робочі штани з деніму для шахтарів. Ідея вразила, тому що міцний матеріал відмінно себе проявляв під час роботи у складних умовах. Однак проривом для джинсів стала подальша співпраця Штрауса з кравцем Джейкобом Девісом. Вони зміцнили робочі джинси мідними заклепками та в 1873 році почали виробництво штанів в набагато більших масштабах.

 

Жіночі джинси з дірками з магазину ebutik.com.ua
Джинси з дірками в образі з коротким светром та ботильйонами з магазину ebutik.com.ua

Джинсові штани поступово удосконалювалися, але все ще мали вони асоціацію з одягом для робітників або військових, можливо, ковбоїв. У повсякденну моду американців потрапили вони тільки в другій половині XX століття, тому що їх рекламували тодішні зірки кіно. В 1934 році Levi’s розробили та випустили перші жіночі джинси, розроблені спеціально для жінок. Серед тих хто їх носив були Мерилін Монро, Одрі Хепберн і Бріджит Бардо.

Фасони жіночих джинсів — знайди свій ідеал!

На цю мить існує чимало видів джинсів, і кожен з них підійде до відповідного типу фігури. Познайомся з основними фасонами жіночих джинсів та знайди ідеальну модель для себе:

  • Джинси straight – тобто штани з прямими штанинами. Найкласичніший фасон, який відмінно підійде для більшості фігур. До того ж прямі штанини допоможуть оптично подовжити ноги.
  • Джинси slim fit – такі моделі це ідеальний компроміс між прямими та приталеними штанинами. Вони близькі до тіла, але не настільки, щоб їх можна було назвати обтислими.
  • Джинси boot cut – є легко приталеними на стегнах, після чого вони м’яко розширюються від колін до низу. Вони красиво моделюють фігуру та роблять її  стрункішою,  до того ж вони відмінно пасують до будь-якого взуття,  чи то ботфорти, каблуки чи спортивне взуття, з чого і походить їх назва.
  • Skinny джинси — тобто дуже обтислі, жіночі джинси в обліпку, які красиво підкреслюють струнку фігуру. Завдяки їхній еластичності, вони забезпечують максимальний комфорт під час носіння.
  • Джинси flare – тобто штани кльош, які на дану мить складають серйозну конкуренцію джинсам skinny. Вони, безсумнівно, є поверненням в минуле, тому що ретро-мода повертається. Штани кльош приталені на талії та стегнах, після чого вони сильно розширюються від колін до низу.Ми рекомендуємо їх особливо жінкам з вузькими стегнами або широкими плечима, тому що кльош неймовірним чином вирівнюють пропорції фігури.
  • Джинси boyfriend – це штани хлопчачого фасону, що дарують максимальний комфорт та стиль. Жіночі джинси boyfriend мають вільніший крій, але добре облягають талію, тому вони круто виглядають на жіночій фігурі.
  • Mom jeans – на дану мить це дуже модні жіночі джинси, з високою талією, що облягають її та мають вільну викройку на стегнах. Деякі моделі мають прямі штанини, інші злегка звужуються у щиколоток. Джинси mom fit забезпечують високий комфорт і мега стильний вигляд. Вони підходять жінкам худорлявої або хлоп’ячої статури, тому що вони розширюють стегна, а також вирівнюють пропорції жінок з широкими плечима.
Жіночі джинси skinny з магазину ebutik.com.ua
Жіночі джинси skinny, які підійдуть на усі випадки життя в магазині ebutik.com.ua

Жіночі джинси та останні тенденції!

Оскільки ти вже знаєш більше про основні фасони джинсів та знаєш їх характеристики, то Тобі вже буде значно легше відповісти на питання, як підібрати жіночі джинси до фігури. Найкраще це поміряти якомога більше фасонів та визначити, в якому фасоні Твоя фігура виглядає найбільш виграшно. Зверни увагу, що джинсові штани також відрізняються між собою висотою посадки. На дану мить є дуже модними жіночі джинси із завищеною талією, так звані high waist, тобто моделі, що доходять вище пупка. Такий крій є дуже зручним та відмінно підкреслює талію, а також візуально моделює силует і подовжує ноги. Жіночі джинси з високою талією “зберуть” та приховають, наприклад, живіт, що виступає або додадуть витончених округлостей занадто стрункій фігурі.

Якщо Тобі вже набридли класичні штани, то у такому разі варто зробити ставку на жіночі джинси з дірками, в яких ти безперечно будеш виділятися з натовпу. Вони роблять увесь образ трохи неслухняним та бунтівним і відмінно поєднуються з повсякденними нарядами. Ти легко поєднаєш їх з футболками з принтом або толстовками, з різними типами курток, а також зі спортивним взуттям або ж з каблуками. Такі джинси є надзвичайно оригінальними та при цьому, вони надзвичайно універсальні, тому ми рекомендуємо їх усім жінкам, які знаходяться в пошуках різноманітності. Джинси з дірками найчастіше мають фасон штанів типу boyfriend, але ти також легко знайдеш штани в обліпку у цьому стилі. А може ти втомилася від синього деніму? В такому випадку зроби ставку на чорні жіночі джинси, які так само є універсальними та, до речі, зроблять образ більш нарядним. А Ти вже знайшла свій ідеальний фасон джинсів?

 

Читай також: Сукні для груші – які  модні фасони обирати для цієї фігури?

Дивись також: Жіноча джинсова куртка – предмет першої необхідності навесну