Жіночий клатч — маленька сумочка з особливою місією

Жіночий клатч —  маленька сумочка з особливою місією

Сумочки з’явилися ще в стародавні часи, коли люди носили з собою так званий мішечок для монет, який пізніше перетворився в гаманець. З часом у людей з’явилося бажання прикрасити свої тодішні сумки, щоб відзначити таким чином своє соціальне або матеріальне становище. Так зародилися перші шкіряні поясні сумочки, які були прикрашені дорогоцінними каменями, орнаментами або бахромою. У XIX столітті з’явився перший жіночий клатч, який носили виключно жінки. Сьогодні вони виконують декоративну функцію й доповнюють формальний наряд, а також ми зберігаємо в них різні дрібнички.

Чи знаєш як виглядає клатч?

Жіночий клатч – це зазвичай, маленька, елегантна сумочка, яку ми тримаємо в руках та яка доповнює наші вечірні образи. Вона прекрасно поєднується з шикарними коктейльними сукнями, а також елегантними комбінезонами або формальними комплектами з блузками та штанами або спідницями. Найбільш характерною особливістю елегантних жіночих клатчів є відсутність будь-якої ручки або ременя, та таку сумочку потрібно тримати в руці. Однак нині у багатьох моделях ми часто знаходимо знімний ланцюжок або тонкий ремінь, за допомогою яких ми можемо повісити сумку на плече. Це сталося в наслідок потреби в зручності сучасних жінок, яким дуже не вистачало в клатчах цього елемента. Модні жіночі клатчі — це плоскі сумки з одним відділенням, найчастіше набиті підкладкою та які застібуються на магнітну засувку. Назву свою сумочка цілком справедливо отримала від англійського слова, яке має значення хапального руху. Проте, дизайнери намагаються постійно підвищувати привабливість нових моделей, щоб вони виділялися серед інших хоча б незвичайною формою. Завдяки цьому сьогодні у нас також є модні сумки-коробки, тобто невеликі клатчі з жорсткого пластику.

Жіночі клатчі з екошкіри з магазину ebutik.com.ua
Червоний клатч стане відмінним доповненням до образу на весілля — доступні в магазині ebutik.com.ua

Чи усі клатчі маленького розміру?

Елегантні жіночі клатчі — знані зазвичай як маленькі сумочки з невеликою місткістю, в чому і є їх уся суть. Вони повинні займати мало місця, бути легкими й зручними в носінні ввечері або вночі, тому невеликі розміри є їх перевагою. В основному ми носимо в них телефон, помаду й дзеркало, можливо, документи, тому що маленька модель все одно нічого більше не вміщує. Але на ринку також не бракує й великих жіночих клатчів, що наближаються за розмірами до формату А4. Деяким жінкам потрібно більше місця, крім того, кожен з нас по-різному визначає “найнеобхідніші речі”. Великий жіночий клатч вмістить в собі додатково носові хустинки або ключі, а також й інші дрібниці, які ми завжди любите мати з собою. Незалежно від свого розміру жіночий клатч ідеально підійде як вишукане доповнення до вечірнього наряду. Якщо у Тебе ще немає такої сумочки, то зверни увагу на модні моделі з інтернет-магазину ebutik.com.ua, така сумочка стане в пригоді рано чи пізно для кожної з нас, наприклад, на весілля чи хрестини або подібної урочистої події.

Модний жіночий клатч найчастіше має форму подовгуватого прямокутника або трапеції, проте в асортименті магазину ebutik.com.ua Ви знайдете ці сумки також в незвичних формах. Перевір їх вже зараз й підготуйся до великих виходів!

Елегантні жіночі клатчі з магазину ebutik.com.ua
Блискучий клатч з фіанітами та ланцюжком, що знімається додасть блиску Твому вечірньому наряду — магазин ebutik.com.ua

З яких матеріалів виготовляються жіночі клатчі ?

Клатчі, в залежності від типу та розміру, виготовляються з різних матеріалів. Жінки найчастіше шукають шкіряний жіночий клатч, який, хоча й не дешевий, але буде служити протягом довгих років. Моделі, виготовлені з пластику й шкірозамінника є теж дуже популярними через те, що набагато дешевше коштують та досить довго служать. Це ідеальний вибір для тих, хто елегантно одягається два рази на рік, хоча ніколи не знаєш, що випаде завтра. Серед клатчів зі штучної або натуральної шкіри ми також виділяємо моделі з матовою або лакованою обробкою. Обидві версії однаково шикарні, тому тут мова йде тільки про індивідуальний смак кожної з нас. Цей вид клатчів найчастіше виготовляється з гладкого матеріалу, але дуже модними також є фактурні з тваринними принтами. Така сумочка з принтом з крокодилової або зміїної шкіри обов’язково акцентує на собі увагу й відмінно додасть Твому образу родзинки.

Деяким жінкам також до вподоби замшевий жіночий клатч, що надають образу вишуканості. Звичайно, в цій групі ми також зустрінемо сумки виготовлені з натуральної замшевої шкіри, а також з її імітацією. У більшості випадків жіночий шкіряний клатч має жорстку, негнучку форму, для того,  щоб краще захищати речі, що зхаходяться всередині. Однак іноді натрапиш на моделі, пошиті з м’якого матеріалу, які, безсумнівно, є оригінальними, хоча й не забезпечать такого ефективного захисту.

Модні жіночі клатчі з тваринним дизайном з магазину ebutik.com.ua
Клатч з тваринним візерунком це ідеальне поєднання класичного фасону з сучасним принтом – магазин ebutik.com.ua

Перевір модні жіночі клатчі

Тепер, коли Ти вже знаєш про походження клатча, знаєш, як він виглядає і які має характеристики, прийшов час підібрати щось до своєї колекції. Ми підкажемо Вам, на який клатч варто звернути увагу, щоб насолоджуватися ним не один сезон й не переплатити. Найпопулярнішими є бежевий та чорний жіночий клатч, оскільки вони найуніверсальніші та підходять до будь-якого наряду. Якщо додатково зробити ставку на класичну, позачасову модель, то ви можете бути впевненими в тому, що вона ніколи не вийде з моди та довго прослужить. На урочисті заходи, весілля чи хрестини ми радимо зробити ставку на яскраві кольори та блиск. Зверніть увагу на більш блискучі моделі сріблястого або золотого кольору, а також пастельні відтінки, такі як рожева пудра, ніжний синій або кремовий. На побачення зроби ставку на червоні клатчі або кольору фуксії, які відмінно підкреслять Твою жіночність й додадуть сексуальності. Якщо Ти збираєшся до клубу з друзями, то обири цікаву сумочку футуристичної форми або фантастично візерунчастий клатч.

 

Читай також: Замшеве плаття на свята – це модний хіт!

Дивись також: Де купити подарунки – різдвяний гід