ЖІНОЧА СПІДНИЦЯ – ЯК ПІДІБРАТИ ЇЇ ДО ФІГУРИ?

ЖІНОЧА СПІДНИЦЯ – ЯК ПІДІБРАТИ ЇЇ ДО ФІГУРИ?

Попри те, що спідниці ми носимо протягом усього року, у міру наближення теплих місяців ми приділяємо їм усе більше уваги. І це не дивно, що зрештою сонячна погода та високі температури повітря спонукають нас, нарешті, показати свої ноги після зимових місяців. А чи знаєш ти, який фасон жіночої спідниці ідеально пасуватиме Тобі та, який фасон може підкреслити переваги Твоєї фігури та водночас приховати її недоліки? Ознайомся з нашим сьогоднішнім керівництвом щодо кроїв спідниць та визнач, яка з них буде відмінно виглядати на Тобі!

Коротка історія спідниці

Можливо, не всі з Вас знають, що колись спідниці носили майже виключно тільки чоловіки. Жінки закутувалися в плед або носили сукні, чоловіки ж обкутувались тканиною на талії. Таким чином вони більш-менш свідомо створили перший вид одягу, що нагадував спідницю. У Європі з початком середньовіччя чоловічі спідниці були в основному витіснені штанами, за винятком Шотландії, Ірландії та балканських країн.

Модна жіноча спідниця в наші дні асоціюється у нас вже безсумнівно більше з елементом жіночого гардероба. Її найвідомішим видом є знаменита “мініспідниця”, тобто коротка модель, що не доходить навіть до середини стегон. Мініспідницю придумав французький модельєр Андре Курреж, а в 1965 році вона була поширена у світі лондонським дизайнером Мері Куант. Цікаво, що багаторічна суперечка між дизайнерами про те, хто вперше винайшов міні, так і не була повністю вирішена. Жіноча мініспідниця також асоціюється з Twiggy – британською топмоделлю, яка із задоволенням позувала в цьому фасоні для фотографій. Короткі спідниці ідеально вписувалися в сексуальну революцію, яка прокотилася по світу, та жінкам вже набридли незручні сукні. В 70 та 80 роках XX століття спідниці поступово подовжувалися протестами феміністок, які були прихильницями штанів та чоловічого стилю одягу. Однак це не завадило повернути короткі спідниці в усій красі в 90-і роки.

Сьогодні, як і раніше, мініспідниця викликає так само  багато емоцій в консервативних середовищах, а також пробуджує уяву чоловіків. Безсумнівно, що цей фасон назавжди змінив світ моди, він сексуальний, красивий та підкреслює довгі, стрункі ноги.

Жіноча спідниця із завищеною талією з магазину ebutik.com.ua
Жіноча спідниця із високою посадкою чудово підкреслить талію – магазин ebutik.com.ua

Жіноча спідниця та її види

Чи ти впевнена, що знаєш усі найважливіші фасони спідниць? Спеціально для Тебе ми хочемо пригадати їх, аби ти могла заповнити недостачі у своєму гардеробі:

  • Спідниця-олівець, тобто обтисла фігуру спідниця що, красиво підкреслює струнку фігуру та яка виготовляється з різних матеріалів. Найбільш поширеною є жіноча спідниця-олівець міді або міні, пошита з пряжі або синтетичних матеріалів.
  • Розкльошені спідниці це моделі з вузькою талією, що розширюються в стегнах і доходять до коліна або навіть до середини ікри. У версії міні ці жіночі спідниці відмінно підходять для вечірок, особливо коли вони прикрашені додатковими шаруватими оборками. У версіях для виходу та у довшому варіанті це, навпаки, ідеальна жіноча спідниця для весілля, якщо вона зроблена з, наприклад, тюлю. Розкльошені моделі підкреслюють сідниці, підтягують ноги, підкреслюють витончену талію та маскують широкі стегна.
  • Спідниці трапецієподібні це моделі, розроблені на основі трапеції. Вони можуть бути дуже короткими та з високою талією, яка відмінно робить акцент на талії, але ви також можете зустріти й набагато довші спідниці цього типу з вільніших, повітряних матеріалів. Серед цього фасону особливо популярною є жіноча шкіряна спідниця, а також джинсові або жакардові моделі.
  • Спідниці максі це як правило, прямі, з легкого матеріалу ворсисті моделі. Довга жіноча спідниця щороку є хітом літа і підходить практично до будь-якої фігури.
  • Спідниця кльош це універсальна спідниця, яка красиво моделює силует. Модель з під’юбником може візуально розширювати стегна, а модель без під’юбника чудово їх замаскує. Якщо ти мрієш про елегантну жіночу спідницю, яка підійде на урочисті виходи, то спідниця кльош буд те, що потрібно!
Жіноча спідниця-олівець з магазину ebutik.com.ua
Спідниця-олівець чітко підкреслить лінію силуету – магазин ebutik.com.ua

Яка жіноча спідниця для фігури груші?

Фігура груші характеризується широкими стегнами, лінію яких ти, ймовірно, хочеш пом’якшити. Для цієї цілі обирай довшу трапецієподібну спідницю, також звану спідницею А подібного крою. Уникай, наприклад, плісированих спідниць, які оптично надають об’єму та щільно прилягають зазвичай в області стегон. Якщо ти хочеш зробити свою фігуру ще більше стрункішою, то зверни увагу на жіночі спідниці з високою талією, тому, що вони підкреслюють найтонкішу частину талії. Для кращого ефекту до такої спідниці одягни укорочений топ, який оголює живіт, що ще сильніше підкреслить талію. Звичайно, роби ставку на таке рішення тільки в тому випадку, якщо дозволяє підтягнутий живіт. Якщо ти маєш широкі стегна, ти також можеш обрати розкльошену мініспідницю, але переконайтеся, що вона не закінчується в найширшій частині стегон. В іншому випадку ти оптично додаси собі зайвих кілограмів.

Яку жіночу спідницю підібрати для фігури яблоко ?

Якщо Ти є володаркою цього типу фігури, то найкращим вибором для Тебе буде жіноча спідниця з високою талією. Завдяки їй ти приховаєш середню, тобто найбільш проблематичну в цьому випадку, частину тіла. Орім них, обирай також розкльошені спідниці, які відвернуть увагу від відсутності відступу в талії. Спідниця-олівець також буде гарною ідеєю, але тільки за умови, якщо ти підбереш до неї негабаритний верх. Таким чином, ти спритно замаскуєш животик, що виступає. А як щодо довжини? Якщо Твоєю перевагою є досить довгі та стрункі ноги, то сміливо звертай увагу на спідниці, що доходить до середини стегна. Однак якщо Тобі не комфортно, то роби ставку на мідіспідниці та моделі, що доходять до коліна. Намагайся відвертати увагу або оптично зменшувати середню частину силуету. Для цього підійдуть також асиметричні спідниці та моделі з драпіруванням або воланами внизу.

Трапецієподібна жіноча спідниця міді з магазину ebutik.com.ua
Трапецієподібна спідниця міді з візерунками приховає масивні стегна – магазин ebutik.com.ua

Жіноча спідниця для пісочного годинника — яку обрати?

Власниці цього типу фігури можуть похвалитися видатним бюстом та стегнами, а також помітним відступом на талії. Тому для Вас створена жіноча спідниця-олівець, яка красиво підкреслить пропорційний силует. Також звертайте увагу на розкльошені моделі з високою талією та поясом, щоб максимально підкреслити найвужчу точку силуету. Наряди з цим фасоном також допоможуть приховати, можливо масивні стегна. Якщо ти маєш округлі форми, то будь обережна з короткими спідницями. В цьому випадку краще обирати довші моделі, тоді ефект буде стильнішим і ти не додаси собі зайвих кілограмів.

 

Читай також: Жіноча куртка-косуха це must have на весну 

Дивись також: Жіноча футболка – познайомся з нею заново!