Жіноча сорочка — створюй з нею модні весняні образи

Жіноча сорочка — створюй з нею модні весняні образи

У жіночому гардеробі знаходиться досить багато речей, запозичених безпосередньо з чоловічого гардероба. Не інакше є й з сорочками, які підкорили серця багатьох любительок цікавих образів в яких хочеться ходити знову і знову. Отже, нумо дізнаймось, звідки з’явилася жіноча сорочка та що робить її настільки популярною сьогодні.

Звідки з’явилася жіноча сорочка?

Сорочки, швидше за все, походять від тунік, які носили кочові народи Центральної Азії. До такого покриття ставилися тоді як до спідньої білизни, його, між іншим, одягали під обладунки, щоб уникнути саден на шкірі. У ньому було соромно показуватися, адже багаті носили сорочку виключно під одягом, в той час, як бідні носили її всюди – на роботу або в церкву. Їх шили з бавовни, льону або коноплі, а найпростіші моделі нагадували за формою букву Т. В епоху Відродження серед чоловіків вищого суспільства сорочка стала, нарешті, повільно бачити денне світло. Окремі моделі стали прикрашати вишивкою та мереживами, а також вишуканими знімними комірами. З’являлися також зморшкуваті жабо, бантики, оборки або буфи на рукавах, які ефектно виглядали з-під верхнього одягу. Цікаво, що ця мода була поширена тільки серед чоловіків, заможні жінки продовжували сприймати сорочку як спідню білизну та старанно ховали її під корсетними сукнями. Проте, бідні селяни, також, охоче прикрашали свій одяг мереживами та вишивкою.

Жіноча біла сорочка це завжди безпрограшний варіант - магазин ebutik.com.ua
Біла сорочка з джинсами та черевиками в ковбойському стилі – магазин ebutik.com.ua

Поділ на чоловічі та жіночі сорочки з’явився в XIX столітті. Жіноча версія походить від модних суконь XIX століття, що складалися з двох частин та від яких остаточно з’явилися сорочки та спідниці. Жіночі сорочки стали виробляти в ширшому масштабі в другій половині XIX століття, коли вже стали працювати зі швейною машиною. У 1920-ті роки зі нестримною хвилею фемінізму жінки почали  носили повсякденні та робочі білі сорочки зі штанами. У той час моду на чоловічі фасони одягу популяризували Джордж Санд, Коко Шанель та Марлена Дітріх. До сьогодні біла жіноча сорочка асоціюється в основному з діловим вбранням для роботи в поєднанні зі штанами та піджаком.

 Модна жіноча сорочка сьогодні

Хоча й сьогодні ми найчастіше асоціюємо сорочку як частину елегантного та формального стилю, проте нам варто було б змінити хід думок. Модна жіноча сорочка в наші дні стала настільки універсальною, що прекрасно поєднується і з повсякденними образами. Така ж модель, одягнута на роботу, додасть Тобі професіоналізму, а ввечері, розстебнувши кілька ґудзиків, перетвориться в чуттєвий наряд для побачення. Окрім цього, багато сучасних фасонів сорочок створені саме з урахуванням повсякденних, неформальних образів. Які сорочки сьогодні дійсно варто мати в кожному гардеробі? У цьому сезоні Тобі стануть у пригоді:

  • Біла сорочка — це сама класична та універсальна модель, яку ми носимо буквально з усім та скрізь. Вона ніколи не вийде з моди та завжди доречна для будь-якого випадку.
  • Сорочка в клітинку — ретро-модель, що асоціюється з американською провінцією, ковбоями та вестернами. Вона має чудовий вигляд в  поєднанні з джинсами.
  • Фланелева сорочка, яка виглядає як чоловіча модель, взята з шафи тата з 90-х років. Фланелеві моделі також часто поєднують в собі тренд на клітку з фасоном oversize. Ідеально підходить  для прохолодних днів.
  • Сорочка oversize – в класичному або ретро-стилі з буфами на рукавах, або оборками. Має добрий вигляд з шортами в теплу погоду, але й не гірше поєднується з довгими штанами. Якщо ти хочеш додати наряду народних мотивів, то, в такому разі, зверни увагу на моделі, прикрашені мереживами та вишивкою.
  • Джинсова сорочка – це ще одна позачасова та універсальна класика, що підходить для усіх неофіційних випадків.

Весняні образи з сорочкою

Ви часто запитуєте нас, як носити жіночу сорочку та з чим її поєднувати, щоб мати приголомшливий вигляд, тому ми поспішаємо з відповіддю. У новому сезоні сорочку можна носити різними способами та поєднувати з різними фасонами. Ми можемо носити її недбало по-французьки, або в більш обтислому варіанті, заправленою в штани або в вільному накинутою зверху. Для більш елегантного варіанту обери білу жіночу сорочку, заправ її до завужених штанів, штанів кльош, або джинсів чи поєднай зі спідницю-олівець та заправ її всередину. Для формальної зустрічі підбери до неї брючний костюм або піджак, щоб створити модний “чоловічий” look. На завершення доповни образ обов’язково класичними шпильками, які додадуть Твому образу елементу жіночності.

Картата сорочка це ретро-модель, що завжди буде модною - магазин ebutik.com.ua
Картата сорочка це хіт повсякденних образів – доступні в магазині ebutik.com.ua

Тепер перейдімо до абсолютно неофіційних образів з сорочками. Справжнім хітом є біла, довша жіноча сорочка oversize – зав’яжи її поясом на талії, закачай рукава до ліктів, одягни вощені або вінілові штани, і отримай ідеальний вечірній наряд. Загалом, щоб найкраще показати післяобідню безтурботність, варто обирати досить вільні та широкі фасони сорочок та не заправляти їх до штанів. На кожен день також відмінно підійде жіноча картата сорочка, одягнена з сірими, чорними або синіми джинсами в обліпку. Разом з фланелевою моделлю також можна одягти футболку під низ, а якщо стане занадто тепло, то зняти її й недбало зав’язати на поясі. Бавовняна версія відмінно підійде для літа. Додай сюди ботильйони чи кросівки або зроби ставку на важкі чоботи в стилі рок, щоб придати образу зухвалості.

А як підібрати до фігури жіночу сорочку? У нас є кілька корисних трюків для Тебе! Якщо ти невисока, то одягни штани з високою талією та заправ в них сорочку. Якщо є животик, що виступає або при відсутності талії варто закачати рукава сорочки – трюк з оголенням передпліч створює враження, що талія “з’явилася”. Якщо у Тебе масивні плечі, то обирай сорочки з класичним рукавом, уникай моделей кімоно, з опущеною лінією плечей, які оптично надають їм об’єму.

Читай також: Паризький стиль сукні – дізнайтеся серекрет шику парижан!

Дивись також: Oversize блейзер – “випадково” елегантність