Жіноча куртка-косуха це must have на весну

Жіноча куртка-косуха це must have на весну

Шкіряна куртка-косуха, безсумнівно, є дуже важливим та незвичайно характерним елементом жіночого гардероба. А чи знаєте ви, що вона спочатку була розроблена спеціально для хлопців, що катаються на мотоциклах? Нічого і не вказувало на те, що в майбутньому вона стане надбанням жіночої стилістики. Отже, дізнайся, звідки ж все-таки взялася жіноча куртка-косуха, та дізнайся, з чим її можна поєднувати, щоб виглядати приголомшливо!

Косуха як чоловіча мотоциклетна куртка

Для початку пропонуємо Вам цікаву історію, яка розповість, як з’явилися модні жіночі куртки-кусохи. Джерелом натхнення для творця цієї культової модної куртки були шкіряний верхній одяг льотчиків, який носили на початку 20-го століття. У 1928 році дизайнер одягу Ірвінг Шотт розробив першу чоловічу шкіряну мотоциклетну куртку на замовлення для  фірми Harley Davidson. Отримана модель називалася “Perfecto”. Куртка виявилася дуже міцною та стильною, тому швидко завоювала прихильність мотоциклістів і незабаром стала їх відмінною рисою. Члени окремих груп почали навіть розглядати косуху як свого роду мундир і охоче прикрашали його логотипами своїх банд. Куртка відрізнялася особливою конструкцією, призначеною для того, аби захистити мотоцикліста від вітру та одночасно забезпечити максимальний комфорт під час їзди. Сьогодні ж її найвідомішими рисами є асиметрична застібка або пояс з пряжкою, які виконують виключно декоративну функцію. У повсякденну моду шкіряна жіноча куртка-косуха потрапила завдяки голлівудським постановкам та музичним рок-групам. Зараз ви дізнаєтеся, чому варто мати її у своїй шафі.

Жіноча куртка-косуха в кольорі camel з магазину ebutik.com.ua
Жіноча куртка-косуха в кольорі camel в образі з приталенною сукнею – магазин ebutik.com.ua

Чорна жіноча куртка-косуха як класика жанру

Сучасні жіночі куртки-косухи виготовляються з натуральної та екошкіри, проте найбільшою популярністю користуються останні. Вони є набагато дешевшими, ніж шкіряні моделі, та доступнішими, до того ж вони не відрізняються від них якістю виконання чи довговічністю. Сьогодні такі куртки з екошкіри відрізняються одна від одної деталями, але їх відмінною рисою як і раніше залишається зміщена в бік блискавка та лацкани. Звичайно, вони виготовляються в різних кольорах, але, безумовно, найпопулярнішим є жіноча чорна куртка-косуха. Нічого дивного, адже чорний — це класичний колір, одночасно повсякденний та елегантний, а також універсальний і чуттєвий. Завдяки цьому чорні жіночі куртки-косухи поєднуються з багатьма іншими елементами гардеробу та прекрасно компонуються з повсякденними та навіть більш нарядними образами. Ось чому так багато жінок обирають саме їх, як і підлітки, та і ті, хто трохи старше. Чорна косуха найкраще зображує походження цієї куртки, тому що вона надає образам мотоциклетного року. Варто мати її в шафі!

Якщо ти не хочеш купувати саме чорну куртку з екошкіри, то обирай інший модний колір. Топовими є червоні, жовті, рожеві, темно-зелені або кольору camel куртки-косухи, які відмінно розбавлять Твої весняні образи!

Зверни увагу, що куртки-косухи також відрізняються одна від одної за текстурою матеріалу. Деякі з них абсолютно прості, інші мають декоративні стьобані панелі, а треті оздоблені різними візерунками, найчастіше тваринками. Косухи оздоблені крокодиловою шкірою це ідеальний вибір для міста, концерту або побачення!

Чорна жіноча куртка-косуха з магазину ebutik.com.ua
Чорна жіноча куртка-косуха в образі з футболкою та спідницею – магазин ebutik.com.ua

Косухи найчастіше виконані на зразок гладкої зернистої шкіри, тобто такої з блиском, але зустрічаються також моделі й з екозамші. Зазвичай про таку куртку ми говоримо, що це замшева жіноча куртка-косуха, але ми знаємо, що вона була пошита з матеріалів, що імітують шкіру. Серед таких моделей наймоднішими є куртки чорного, сірого, бордового та коричневого кольорів, на яких круто видно іншу фактуру матеріалу.

Образи з жіночими куртками-косухами

Ніби кожна з нас прекрасно знає тип цієї куртки, але часто ми не маємо уявлення про те, з чим носити куртку-косуху. А підходить вона практично до всього, тому варто дати волю фантазії та спробувати скомбінувати її з різними образами. Як ми вже згадували, жіноча куртка-косуха є дуже універсальною, тому вона буде доречна як і в спортивних, так і в елегантних образах. На кожен день в класичному варіанті до неї дуже добре підійдуть джинсові штани та звичайна футболка. Таким чином, з мінімальними витратами сил та часу ти отримаєш відмінний наряд для будь-якого випадку. Додай також до цього спортивне взуття або каблуки та заверши образ.

Геніальною ідеєю щодо супер стильного образу з жіночими куртками-косухами є  поєднання їх з сукнями. О так, така куртка відмінно замінить офіційний піджак чи жакет, особливо під час менш офіційних урочистостей. Косуху в основному одягати можна з будь-якими фасонами суконь, але особливо по-дівчачому така куртка виглядатиме з короткими розкльошеними моделями. Ми радимо поєднувати з нею квітчаті сукні та моделі в пастельних тонах, які красиво будуть виглядати, наприклад, на весіллі чи хрестинах. Жіноча куртка-косуха також відмінно виглядатиме в поєднанні зі спідницями та футболками або однотонними блузками. Для побачення або зустрічей з друзями обирай тюлеву розкльошену мініспідницю або довгу плісировану спідницю вільного крою. На плечі накинь куртку-косуху, підібрану за кольором, також підбери кросівки або туфлі на високих підборах і витончену сумочку. Готово! А які Ви маєте ідеї щодо образів з курткою-кусухою?

Читай також: Сукня в візерунки – дізнайся яку обрати та з чим носити

Дивись також: Неоновий одяг – наважся бути в центрі уваги цією весною!