Демісезонні жіночі куртки — яку краще обрати?

Демісезонні жіночі куртки — яку краще обрати?

Перехід між порами року — це завжди дилема як одягнутися, щоб не замерзнути та щоб одночасно не було занадто жарко. Найскладніше є саме зараз, коли зима закінчується і весна повільно наближається, але перехід літа на осінь теж може викликати проблеми. Тому для цього у нашому гардеробі є демісезонні жіночі куртки, які ідеально підходять на таку дивну погоду. Перевірте, чим найкраще запастися в цьому році, щоб мати чудовий вигляд та не замерзати.

Що таке демісезонна куртка?

У нас часто виникає проблема з однозначним визначенням демісезонної куртки, тому що не знаємо, яка товщина підходить для цієї групи. Проблеми з розрізненням між собою окремих моделей можуть бути викликані також типом матеріалу або його текстурою або навіть кроєм. Чи є куртка з екошкіри демісезонною чи вже ні? Якої довжини повинна бути така куртка? Якщо ви відчуваєте себе трохи загубленими у цій темі, не хвилюйтеся, ми вже йдемо на допомогу.

Демісезонна жіноча куртка призначена для того, щоб  захистити Тебе від примхливої погоди, а значить, вітру, дощу або граду. Неважливо якої вона довжини — усе залежить від того, чого ти потребуєш та наскільки ти мерзлячка. Одні жінки зроблять ставку на короткі куртки, що доходять до талії, інші оберуть довшу модель, що закриває попу та стегна. У перехідний сезон важливо, щоб одяг був легким та зручним, який не буде обмежувати рух, забезпечить тепло, але і не дасть спаритися.

Демісезонна жіноча куртка з капюшоном в магазині ebutik.com.ua
Демісезонна жіноча куртка-парка з капюшоном саме те, що потрібно у дощову погоду – магазин ebutik.com.ua

Стьобані демісезонні куртки це вже класика

Мабуть, найвідомішим та найпоширенішим варіантом демісезонної куртки є легка, часто пухова та стьобана модель. Це, безумовно найпопулярніший варіант для жінок, але чому? Тому що завдяки сучасному синтетичному наповненню ми майже не відчуваємо на собі її вагу. Крім того, вид матеріалу, з якого вона зроблена, відмінно захищає від вітру, а багато моделей додатково ще й мають зручний капюшон. Коли стає прохолодніше, ми можемо застебнути її під шию, а коли стане тепліше, ми можемо зняти її, згорнути та скласти у сумку. Демісезонні жіночі куртки з капюшоном також часто доступні в дуже класних кольорах на вибір, що ще більше спокушає нас купити їх.

Якщо тобі не подобаються капюшони на куртках, то ти завжди можеш зробити ставку на стьобану модель без нього або в знімному варіанті. Додатковою перевагою такої куртки буде її двосторонність – завдяки чому у тебе буде ніби дві куртки за ціною однієї. Ці види моделей зазвичай мають різний колір на зовнішній та внутрішній стороні, тому кожного дня ти можеш обирати інший!

Демісезонні жіночі куртки навесну — яку обрати?

Очевидно, що модні демісезонні жіночі куртки не закінчуються на стьобаних пухових моделях. Якщо саме наближається весна, то в тебе є набагато більше фантастичних моделей на вибір, на які варто зробити ставку! Коли температура на вулиці досягає дюжини градусів, це є ознакою того, що прийшов час звернути увагу на довгу джинсову куртку оверсайз. Її товстий бавовняний матеріал забезпечить Тобі термічний комфорт, а під низ ти зможеш одягти ще якусь толстовку або светр. Але май на увазі, що джинсові куртки, на жаль, не підходять для дощової погоди, бо вони промокають. Тому, якщо ти хочеш навесну обрати саме такий вид демісезонної куртки, то варто взяти з собою парасольку.

Демісезонні жіночі куртки на весну — це також моделі з екошкіри. Хоча вони не дають аж стільки тепла та комфорту, як стьобані моделі, проте, ми можемо віднести їх до цієї групи. Холодна екошкіра, однак, буде працювати тільки в не дуже вітряні, переважно сонячні дні, тому що в дощову погоду в неї немає шансів. Також, одягни під низ гольф з довгими рукавами, товстіший светр або толстовку, щоб уникнути продування. Однак для безпеки курткі-кусохи варто обирати в теплу погоду, а в непогожу більш вітрозахисні куртки.

Двостороння демісезонна жіноча куртка з магазину ebutik.com.ua
Двостороння демісезонна жіноча куртка з капюшоном та підкладкою в квіти – найкращий вибір навесну в магазині ebutik.com.ua

У перехідний сезон погода часто буває динамічною, тобто дощ зміняється сонцем пару раз на день, та водночас дме та прохолодно. На такий випадок варто дістати вітрівку, що не промокає, пошиту зі спеціальних матеріалів, але одночасно легку та з капюшоном. Найкраще обери модель до середини стегна з додатковими стягувальними резинками, які перешкоджають проникненню вітру під тканину.

Демісезонні жіночі куртки на осінь

На рубежі літа та осені погода теж любить з нами пожартувати. Сонце гріє все слабкіше і слабкіше, та небо часто затягується дощовими хмарами. Для такої аури також варто обирати демісезонні жіночі стьобані куртки та моделі з капюшоном, тільки що в подовженому варіанті. Найкраще підійдуть моделі до середини стегна або навіть довші, з кишенями та додатковою підкладкою. Таким чином, ти точно захистиш своє тіло від вітру та при цьому підкреслиш силует. У дощові дні також одягай водонепроникні спортивні куртки, спеціально призначені для таких умов.

Однак, якщо тобі необхідна різноманітність, ми також маємо спосіб як зробити це, але попереджуємо, що наступні куртки не є водонепроникними. Мова йде про джинсову куртку з овечою підкладкою та про грубу фланелеву сорочку в клітинку, яка за кроєм нагадує верхній одяг. Ці моделі ідеально підійдуть в якості демісезонних жіночих курток на осінь, коли тобі не хочеться типових рішень та слизьких матеріалів. Також гарною ідеєю буде не дуже груба куртка-парка з бавовни, довшого крою та з  додатковими стягувальними резинками на талії та внизу.

Демісезонні куртки plus size з магазину ebutik.com.ua
Демісезонна куртка PLUS SIZE з бавовни та в таваринний візерунок – магазин ebutik.com.ua

Модні демісезонні куртки великих розмірів

А як щодо жінок, які носять великі розміри? Вони також мають широкий вибір демісезонних жіночих курток розміру plus size, які додадуть їм комфорту та зручні, а також модного вигляду. У теплі дні ми рекомендуємо Вам, наприклад, бавовняні куртки з капюшоном, на блискавці чи ґудзиках. Якщо не йде дощ, то непоганою ідеєю виявляться також утеплені штучним хутром куртки-косухи з екошкіри. Хітом останніх місяців є також куртки зі штучного хутра, тобто прекрасна альтернатива натуральним хутрам, які, як відомо, більше не користуються популярністю.

Під час більш вітряної та дощової погоди зроби ставку на класичні стьобані куртки великих розмірів, які підходять до всього. Вони відмінно підійдуть в поєднанні з джинсами та сукнями. Вдалим верхнім одягом в перехідний період виявиться довга двостороння куртка з капюшоном, яка ефективно захистить від холодного вітру. Приготуйся до неслухняної погоди прямо зараз та обери свій ідеальний верхній одяг для перехідного сезону.

Читай також: Жіноча футболка – познайомся з нею заново!

Дивись також: Хутряні жилети: найтепліші моделі