Жіночий спортивний комплект — звідки така популярність?

Жіночий спортивний комплект — звідки така популярність?

Спортивний одяг рішуче увійшов в наш повсякденний гардероб, адже він найзручніший, й так вважає все більше і більше людей. Для жінок, нині, дуже модним вибором буде жіночий спортивний комплект, що складається, як правило, з толстовки та штанів. А хто придумав спортивний одяг? Звідки він взявся та чи виконував він раніше ті ж функції, що й сьогодні? Дізнайся цікаву історію про те, який шлях пройшли спортивні костюми, перш ніж вони опинилися тут, де вони зараз є.

Світова історія спортивного одягу

Перші спортивні штани були створені всього 100 років тому французькою компанією Le Coq Sportif, що виготовляє спортивний одяг. Вони були пошиті з бавовняного трикотажу, та їх прямий крій і матеріал, з якого вони були виготовлені, показували усім своїм видом, що ми маємо справу з одягом для атлетів. Еластичні й повітряні штани вільного крою дозволяли безперешкодно виконувати фізичні вправи й розтягувати тіло. Однак, сам засновник компанії Еміль Камюзет також закликав звичайних людей носити спортивні штани у вихідні дні. У 20-ті роки XX століття жінки почали одягалися спортивно, тому що вважали, що одяг повинен бути неформальним та зручним. У 50-і роки поширився культ спорту, так й почалася мода на спортивний одяг й атлетичну фігуру. Аналогічна ситуація склалася й в 80-х роках, а переповнені жінками фітнес-клуби змушували дизайнерів створювати все привабливіший спортивний одяг. Таким чином, жіночий спортивний комплект поступово покинув спортзали, щоб назавжди проникнути в наші щоденні образи.

Зимовий спортивний жіночий комплект з магазину ebutik.com.ua
Приємний на дотик спортивний комплект це модний та затишний вибір для холодної зими – магазин ebutik.com.ua

Водночас на популярність спортивних костюмів також вплинула попкультура, в якій відомі й улюблені зірки показувалися в спортивних костюмах. Хорошим прикладом може служити фільм ” Роккі ” з Сильвестром Сталлоне або хіп-хоп група Run D. M. C, що одягалася у фірмові спортивні костюми.

Спортивні штани в Україні

Раніше, сірі спортивні костюми асоціювалися з успішними людьми, та кмітливими бізнесменами, які поєднували золоті прикраси зі спортивним одягом. Але в 90-і роки Україна прагнула наздогнати світ з усіх боків, тому люди мріяли в основному про західні, фірмові товари, які в той час були дуже важкодоступними. Проте, в Україні спортивні костюми поширив не захід, а торговці, які одягалися для роботи в спортивні костюми для зручності. У якийсь момент спортивні штани стали відмінною рисою бідних, через що спортивні костюми мали не добру репутацію. Здавалося, ця мода вже ніколи не вийде на перший план, але все сталося по-іншому. Спортивні штани знову стали модним трендом в середині 90-х, й іноземні зірки почали носити велюровий жіночий спортивний комплект на публіці.

Жіночий спортивний комплект сьогодні

Сучасна промисловість й новітні технології дозволяють створювати неймовірно м’які та стильні спортивні костюми нашої мрії. На вибір у нас є різні фасони, які водночас забезпечують нам комфорт, а з іншого боку адаптовуються до потреб жіночої фігури. Нині у Твому гардеробі не може не бути теплих жіночих спортивних комплектів, які приємні на дотик та шалено зручні. Наймоднішим фасоном такого комплекту є жіночні спортивні штани з вузькими штанинами, що підкреслюють фігуру, а також трохи коротший та вільніший спортивний світшот. Така модель забезпечує комфорт та повний діапазон рухів в будь-якій ситуації, тому спортивні костюми витісняють інші предмети гардероба. Ми носимо їх як навесні в тонкій версії, так і в холодні місяці в теплішому варіанті. Що стосується жіночого спортивного комплекту на зиму, то варто звернути увагу на щільніший матеріал й можливе додаткове утеплення зсередини. У такому комплекті також стануть у пригоді кишені, як на штанах, так на толстовці, а також практичний капюшон. Змінюй часами толстовки, що одягаються через голову на ті, що на блискавці.

Елегантний та комфортний образ з комплектом зі спідницею з магазину ebutik.com.ua
Побудувати зручний та жіночний образ допоможе комплект зі спідницею – магазин ebutik.com.ua

Як носити жіночий спортивний комплект?

Все круто, але хіба жіночі спортивні комплекти повинні цікавити нас виключно в контексті домашнього одягу? Нічого подібного! Не для того костюми пройшли такий довгий й важкий шлях, щоб прикрашати тільки інтер’єр наших чотирьох стін. Зараз модно з’являтися в такому вбранні в місті, на прогулянці в парку або на зустрічі з друзями. Потрібно виходити в люди у спортивних костюмах, тому що вони вже не є одягом, який потрібно приховувати або соромитися. Модний жіночий спортивний комплект ідеально поєднується зі стильним спортивним взуттям типу кросівки чи кеди. Такий наряд не потребує навіть інших елементів одягу, хоча й не погано буде виглядати додавши до нього стьобану куртку або тонке весняне пальто. Для доповнення наряду одягни на голову модний кашкет або берет, який додатково урізноманітнить увесь образ. Повсякденний жіночий костюм відмінно виглядає й в дуеті з ботильйонами на підборах або навіть на шпильці, оскільки таке взуття надає йому жіночного шику.

Якщо Ти мрієш про образ з жіночим спортивним комплектом, але ще більш в жіночнішому виконанні, то зроби ставку на комплекти зі спідницею. У таких моделях найчастіше переважає спортивна спідниця-олівець, яка є приємною заміною штанам, а стилізуються вони однаково. Вони також забезпечують такий же комфорт та зручність, як і комплекти зі штанами. Якщо Вам цікаво, де можна купити спортивний жіночий комплект, то ми рекомендуємо інтернет-магазин ebutik.com.ua, де Ви точно знайдете ту саму модель мрії. Там на Вас чекають комплекти з лампасами, велюрові моделі або класичні дуети з однотонними бавовняними спортивними костюмами.

 

Читай також: Модні чоловічі джемпера на зиму 2020/2021 

Дивись також: Зимові аксесуари для жінок – дивіться 2020/2021 хіти!